Pagina's

donderdag 21 juni 2018

Zingevingsfestival 2018


Zingevingsfestival 2018

Al jarenlang organiseert GGZ Drenthe samen met een paar andere organisaties op het gebied van Geestelijke Gezondheid een zingevingsfestival. Alweer een aantal jaren op dezelfde locatie in Bakkeveen. Op de grens van Friesland en Drenthe. ‘Kom op Verhaal’. Elk jaar het hoofdthema en veel op het gebied van creativiteit. Veel workshops als het gaat om creatief zijn en veel muziek. Muziek en bandjes en zanggroepen.

Dit jaar was ik er weer een keertje bij. Zingeving en Geestelijke Gezondheid en vooral creativiteit. Dat spreekt me wel aan. Muziek luisteren en eigen liedjes. Zanggroepjes en zelf de liedjes kiezen en vooral passief luisteren. Hoe ik kan genieten van al die creativiteit.

Ontmoeting is ook belangrijk natuurlijk. Mensen die ik al een tijdje niet heb gezien en weerzien. Overleven en soms is het overleven en zien dat we het allemaal overleefd hebben 😊.

Het sub-thema was “iedereen is van de wereld “. Daar kun je dus van alles van maken. Iedereen telt mee bijvoorbeeld en dan maakt het niet uit of je het maatschappelijk ver geschopt hebt of niet. Geestelijk ziek of verslaafd en wat dat met je doet. De draad na verloop van tijd weer oppikken en een eigen invulling aan je leven mogen geven. Al dan niet met hulp en al dan niet creatief en al dan niet samen met anderen.

De dag zelf en een aantal mensen zwaaien met vlaggen van allerlei landen. Dames in fleurige kledij en een programmaboekje met consumptiebonnen. Bussen en weten dat het autobezit onder de cliΓ«nten niet groot is. Uit allerlei delen van Drenthe vertrekken er bussen en zelf maak ik ook gebruik van 1 van die bussen. De Frieslandroute. Emmen richting Drachten en genieten van het boerenlandschap en de aardappelen staan in bloei.

Zin geven aan het leven en mijn eigen zingeving. Er willen zijn voor een ander en speciaal voor mijn lief en alles wat haar dierbaar is. De liefde en het leven en samenleven en humor. Schrijven en de sociale media.
Creativiteit en een uitlaatplek hebben voor. Waarmee ik gekte kan voorkomen in een wereld met heel veel gekte 😊.

Leven in Nederland en hoe goed we het kunnen hebben. Met de klemtoon op kunnen en wat we er zelf van kunnen maken. Arbeidsongeschikt en hierdoor tijd genoeg en hoe vul je die tijd zinvol in. Mijn blog is 1 van de dingen waarmee ik deze tijd invul. En rust natuurlijk. Hoe belangrijk niets doen kan zijn. In een wereld waarin niets doen niet echt populair is 😊. En dat gaat weer op klagen lijken. Soms is iemand het ‘niets doen’ nodig. En dat mag ook.

Zingeving. Het werk, het gezin en je rol in het systeem. Streven naar veel en beter dan de vorige generatie. Ook een vorm van zingeving. Als het gaat om beter. Dit kunnen we dan weer op verschillende manieren vormgeven. Ook snel en sneller schijnt er een beetje bij te horen. Terwijl langzamer veel leuker kan zijn 😊
Zin geven aan het leven en dit mag iedereen ook voor zichzelf invullen. Het zingevingsfestival. Een leuk jaarlijks uitje waar ik altijd vrolijk weer vandaan kom 😊
En iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten