Pagina's

vrijdag 6 september 2019

wie ben ik....

Een mens die gaat voor het collectief en hoe zeldzaam dat in deze tijd kan zijn. Het individu staat centraal en wordt steeds belangrijker. Je ziet het overal en hoe belangrijk kan een mens zijn en veel belangrijker is het samen gevoel. In mijn ogen dan.

Het ouderwetse socialisme is een voorbeeld van hoe het kan. Ik verdien meer dan 4.000 euro per maand en ik geef de helft aan iemand die niet in staat is dit te verdienen. Heel normaal en heel sociaal. Hoe ik droom van een sterke overheid die een rem zet op de geldzucht van de sterkeren en er is voor de zwakkeren.
Weg met de marktwerking en de zorg wordt geregeld door de overheid. Weg met de marktwerking als het gaat om de basis. Gas en stroom en hoe het ook zonder handel moet kunnen. Een andere en menselijker economie zonder al te veel geld en met meer mens zijn……
De zorgverzekering en opereren. Niet om het opereren maar om het geld. Hoe de gekte regeert.
Als ik aan de macht was zou de zwakste schakel weer in ere hersteld worden. Hoe de sterkte van de ketting afhangt van de sterkte van de zwakste schakel. Hoe de zwakste schakel zich niet meer redt en afhankelijk is geworden van….
Oh ja ik dwaal af en ook dat mag. Terug naar samen en niet alleen. Hoe belangrijk het collectief kan zijn en hoe het individu in deze tijd veel belangrijker is.
Eigen eer en glorie en hoe bescheidenheid soms ver te zoeken is. Alles voor het eigen ikke en ikke en meer is er niet. En bescheidenheid siert nog steeds de mens.
Ooit zal het weer anders zijn en komt het besef weer terug. Weten dat niemand uniek is en we allemaal op elkaar lijken. Ook dat zie ik nu alweer terug. Het individu op nummer 1 en hoe velen op deze regel nu ook geen uitzondering zijn
😊
IK ben graag een uitzondering op deze regel en vind mezelf niet zo belangrijk. Ik hou van schrijven en de schrijfels dan weer delen. Misschien heeft iemand er iets aan en misschien niet
😊.
Een volk dat afscheid neemt van het liberalisme en het steeds meer en meer willen bij het grofvuil zet.. Kiezen voor genoeg is genoeg. De energietransitie en we moeten van het gas af. Tegelijkertijd blijven we kiezen voor nooit genoeg hebben.
Kijken naar wat ik nodig heb en kijken of dat minder kan en dan pas de rest. Kijken wat we als volk echt nodig hebben en kijken hoeveel energie we dan nog echt nodig hebben. En dan pas de windmolen en zonnepaneel.

De 1 iets meer en de ander veel minder. Wie ben jij dat je meer dan 200.000 euro per jaar mag krijgen voor wat je leuk vindt om te doen? Wie ben jij die geen geld genoeg heeft voor eten en drinken en naar de voedselbank moet? En wie ben jij om dat een keuze te noemen Of is het domheid en ieder voor zich en God voor ons allen en in God gelooft bijna niemand meer……...

En wie ben ik?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten