Pagina's

dinsdag 27 augustus 2019

Strijd of harmonie


Hoe primitief de mens kan zijn. Wereldleiders die een collega voor rotte vis uitmaken en de volgende dag is het weer een ander verhaal. Presidenten die hun eigen land op nummer 1 zetten en de rest vergeten. Hoe het in de politiek altijd maar weer ruzie is.
Hoe de aarde 1 land kan zijn en hoe het in de praktijk weer veel anders is. Hoe men denkt dat het moet en dat is al eeuwenlang niet verandert. Nog net geen bommen en granaten dus het is wel een beetje verandert.
Hoe de aarde verdeeld is in kleine stukjes en hoe elk stukje zijn eigen normen en waarden heeft en moet hebben. Hoe vaak we vergeten dat er maar 1 ras is en dat is de mensheid. Ook niet de praktijk natuurlijk en hoe we allemaal verschillend willen zijn.
Elke dag kijk ik in de ochtend even naar het journaal. Het wereldnieuws gebracht en overgoten met een kapitalistisch sausje. De hersenspoeling die ik dan elke dag weer opnieuw krijg. Ik vraag me weleens af wat ik mezelf aandoe.
Hoe leuk we het kunnen hebben en hoe leuk het leven kan zijn. Harmonie en de liefde op 1 en dan pas het vechten. Hoe anders de werkelijkheid is.
Meningen en feiten en hoe meningen feiten worden en wie heeft er gelijk. Soms ben ik wel fan van de democratie en dat de meerderheid het laatste woord mag hebben. Soms denk ik dat we beter af zijn met een dictatuur. Voorbeelden en hoe er weinig goede voorbeelden zijn van dictaturen. De democratie echter werkt ook niet altijd.
Mensen en hoeverre van perfect de mens eigenlijk is. Hoe we een systeem hebben ontworpen die tot onze ondergang kan leiden. Hoe leuk het zou kunnen zijn en hoe minder leuk de praktijk is.
Strijd en hoe we vergeten dat strijd nergens toe leidt. Voorbeelden in onze geschiedenis genoeg en leren doen we er niet van.
Andere tijden en hoe de tijd dingen kan veranderen en hoe we mee kunnen veranderen en het niet doen.
Soms heb ik wel zin om jehova getuige te worden. Het paradijs en een wereldregering en weg met onze slechte eigenschappen. Een leuk streven. Niet in alles ben ik het met ze eens maar zo’n wereldregering lijkt me wel wat. En dan God die met zijn toverstaf het plastic uit de oceanen haalt. Het geld afschaft en nog veel meer.
Evolutie kan ook een oplossing zijn en ook die oplossing is alleen maar een mooie droom.
Strijd en harmonie en hoe ik zoveel mogelijk kies voor harmonie. In het klein en in mijn relatie is harmonie het allerbelangrijkste. Hoe leuk zou het zijn als er een wereldleider komt die kiest voor harmonie en verder gaat dan zijn voorgangers.

De strijd gaat wel door en op een dag moeten we als 1 ras en 1 volk in harmonie en samen vechten om te overleven en komen we erachter dat we geld niet kunnen eten. Tot die dag zal de gekte het denk ik wel blijven winnen….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten