Pagina's

dinsdag 10 juli 2018

gratis en voor niets

Volgend jaar 30 jaar WAO. Een volksverzekering voor wie arbeidsongeschikt wordt. Gratis geld en je hoeft niet aan te kloppen bij de bijstand. Niet meer kunnen werken en wat dat met zich mee brengt. Het lijden en de goede dagen. Genoeg lijden meegemaakt en ook veel goede dagen. Mensen genoeg die vinden dat ik gewoon kan werken. Ook mensen genoeg die vinden dat ik terecht die wao krijg. Evenwicht kan dan belangrijk zijn.

Gratis geld en men heeft het de laatste tijd over een basisinkomen. Voor iedereen of is het voor elke volwassene 1500 euro per maand. Zonder tegenprestatie en zonder verplichtingen en wil je meer dan kun je gaan werken. Indien mogelijk natuurlijk. Geen huurtoeslagen en zorgtoeslagen meer nodig en nog veel meer voordelen. Volg deze discussie nu al een tijdje en velen zijn tegen en maar weinigen voor.

Werken moet zegt men dan ook al is het werk wat je doet niet zinvol en zo zijn er inmiddels vele bullshit baantjes in ons land. Mensen die geld verdienen met…. Ook dat kan natuurlijk leuk en nodig zijn en wie ben ik om te zeggen dat werken voor niets is en moet.
Gratis en ik denk even aan het mooie weer van nu of van een paar weken terug. Gratis en veur niks en het kost niets. De regen die het even laat afweten en dat kan de boer dan wel weer geld gaan kosten en niemand die er iets aan kan doen. Regen en de zon laten zich niet sturen en dat is maar goed ook 😊

Daglicht bijvoorbeeld en hoe ik kan genieten van de lange dagen in de zomer. Ook de winter met minder daglicht heeft wel iets leuks.
Gratis en hoe leuk gratis en veur niks kan zijn. Het weer en fietsen in de regen of gewoon lopend. De liefde bijvoorbeeld. Hoe de liefde ook gratis kan zijn. Niet altijd natuurlijk en dat is weer iets anders of toch niet.

Gelukkig zijn met niets. Hoe vaak ik wel niet gelukkig ben met niets. Stilte in mijn hoofd en even helemaal niets. Dagen dat ik niets moet en alles mag en hoe gelukkig me dit wel niet maakt en even niet sarcastisch of ironisch bedoeld 😊
Geld maakt niet gelukkig maar gelukkig is er geld. Ook niet mee eens. Zonder geld zou de wereld er een stuk leuker op kunnen worden. Velen zullen het dan weer niet me eens zijn. Zou wel een experiment willen. Gaan onderzoeken en kijken of geen geld echt niet gelukkig maakt. Wordt wel lastig in een wereld waar ……

Gratis en voor niets en gewoon voor elkaar en voor jezelf. Samen en delen natuurlijk. Lijkt me veel leuker dat iets alleen maar doen omdat je er geld voor krijgt. Geld, voor velen de enige reden om te werken. Het liefst alleen maar meer en meer….
Jammer denk ik dan. Als je de waarde van het leven zonder niet kunt zien. Als je niet meer weet wat de waarde van gratis en voor niks kan zijn en niet meer weet hoe leuk dat kan zijn. Ik denk even aan het leven van onze kleinzoon van 6 en hoe onbelangrijk geld voor hem is 😊

Een glimlach of een groet. Gratis en voor velen van grote betekenis. Hoe blij ik wordt van de lach van bijvoorbeeld mijn kleinzoon of hoe graag ik mijn lief hoor lachen of zie glimlachen. Daar kan geen geld tegenop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten