Pagina's

dinsdag 31 juli 2018

een voorbeeld willen zijn

Gistermorgen even op mijn sloffen brood halen. Niet zo snel en zo langzaam mogelijk. Langs de doorgaande weg en er rijden weer vele auto’s. Voor mij een reden om te lopen. Ik hoop dat door mijn lopen 1 van die automobilisten zich gaat afvragen waarom hij die ochtend de auto heeft gepakt. Waarom de auto en waarom haast. In een land waar alles al is en waar je geen haast hoeft te hebben. Haast is de norm en voor mij zo ontzettend ouderwets 😊.

Zittende op de stoep langs de doorgaande weg. Iedereen raast maar door en ik wil laten zien dat het ook anders kan. Lekker rustig aan en genieten van wat we met zijn allen hebben bereikt. Dromen en dromend van een automobilist die zijn  auto even op het gras zet en even bij me komt zitten. Even niets doen en even anders.
Voorbeelden en ook in mijn leven vele voorbeelden. Hoe een ander het doet. Inspiratie. Hoe het doen en laten van een ander inspiratie kan zijn. Als kind is het hebben van voorbeelden belangrijk. De voorbeelden in mijn leven. Mijn oudere broers en mijn ouders. Veel over te zeggen. Latere voorbeelden. Helden in de muziek en in de sport. Niet altijd even blij met die voorbeelden uit mijn jeugd en van later. Soms weer wel natuurlijk. Het leven en soms is of is het was het gewoon zo.

Het leven en loslaten en mijn eigen weg kiezen. Ik kies nu mijn eigen weg. Ik probeer een voorbeeld voor anderen te zijn en ik probeer verder te komen op een weg die voor velen een onmogelijke weg kan zijn.
Voorbeelden en het systeem. De hersenspoeling en het kapitalisme. De voorbeelden van de jeugd en de invloed van de media. Hoe minder blij ik word als ik een jochie met een t shirt van een beroemde voetballer zie langskomen. Het voorbeeld en beroemd en rijk willen worden…

Ik draag in deze tijd soms nog een t shirt van Che Guevara. 1 van de veroorzakers van de revolutie op Cuba en iemand vraagt of het wel goed met me gaat 😊. Kan er wel om lachen.
Che en volgens hem kon verandering alleen maar door geweld. Daar ben ik het dan weer niet mee eens. Verder vind ik het wel tijd worden voor een omwenteling en revolutie. Gebeuren zal het niet en we hebben het te goed en we hebben te veel en nog veel meer te…

Een voorbeeld kunnen zijn en veel meer wil ik ook niet. Laten zien dat het anders kan en anders moet. Wie ben ik eigenlijk om te beweren dat het anders moet 😊. Al eeuwen lang gaat het op dezelfde manier en we hebben het steeds beter gekregen.. Het einde is echter in zicht als het om beter krijgen gaat en ook dat wordt door velen niet erkend.
Een voorbeeld willen zijn. Ik denk even aan mijn laatste jaren als werknemer bij de Emco-groep en willen werken en willen meedoen. Alleen maar als voorbeeld. Nu weten dat ik op verschillende manieren een voorbeeld kan zijn. Meedoen aan het systeem en werken is er 1 van en ik kies nu een andere en voor mij betere manier.

De aanhouder wint en anders maar niet 😊

Geen opmerkingen:

Een reactie posten