Pagina's

woensdag 13 juni 2018

hoog gevoelig zijn


• Snel uitgeput na sociaal contact
• Zuigen emoties van anderen op
• Kunnen stemmingen goed aanvoelen
• Zijn creatief
• Houden van rust
• Goed oog voor details

Eigenschappen en zo kan een mens vele eigenschappen hebben. Kwam afgelopen week een plaatje tegen over hoogsensiviteit. Vertaald betekent dat hoog gevoeligheid.
Zoekend naar eigenschappen en kenmerken en ik kwam een rijtje tegen. Voor mij de belangrijkste staan hierboven. Emoties en emoties van anderen herkennen en als een spons al die emoties in je opnemen. Voor mij heel herkenbaar en lastig. Ouder worden en met het ouder worden gaat het wel steeds beter. Zo af en toe weer een opvlieger en glimlachend denk ik dan dat men het weer over me heeft….
Terugkijken en ik ga niet die kant op. Dus dat zal ik dus ook even niet gaan doen. Of kort… Zwaar en zwaar is of was het wel. Alles op mezelf betrekken ook al weet ik nu dat het niet zo is. De GGZ en hoe weinig aandacht men schonk aan mijn hoog gevoeligheid of het gewoon niet herkende. Achter me en ik heb het inmiddels achter me gelaten. Balen en balen doe ik er soms nog wel van. Adviezen en verder dan pillen blijven slikken kwam men niet. Blij dat ik mijn eigen weg heb gekozen en ben gegaan.
Stemmingen goed aanvoelen en emoties van anderen opzuigen.  En steeds meer like a rock en alles af laten ketsen en gewoon deurdonderen en mijn eigen gang blijven gaan. Van rust houden en de stilte zoeken en hoeveel ik nu hou van het alleen zijn. Even geen mensen en even geen emotie.

Creativiteit en creatief ben ik wel. Belangrijk en ook deze blog is belangrijk voor me. Zonder invloeden van anderen mijn gang gaan. Bij iedereen mezelf kunnen zijn en ook dat is een onmogelijke droom. Weet wel dat ik achter het toetsenbord gewoon echt mezelf ben. En ik hou van delen en samen 😊 Gewoon de vingers gebruiken en blind en zonder na te denken iets aan het beeldscherm toevertrouwen. Zonder er echt bij na te denken. Mijn gevoel volgen en zien wat er komt te staan. En tevreden zijn over het resultaat.

De natuur en de jaargetijden en hoe rustig het is in de herfst en winter en hoe ik elk jaar even moet wennen aan de lente en de zomer. Gevoelig voor licht en donker, de temperaturen de zonkracht. Buiten zijn en hoe graag ik buiten ben.

Steen is voor mij ook belangrijk. Geen emotie denk ik dan en hoe graag ik op een stenen muurtje zit 😊 Het hunebed en als het even echt niet meer gaat…. Dan ga ik even kracht putten uit die eeuwenoude stenen en de steun van de  voorouders natuurlijk. Snap nog steeds niet waarom mensen hun kinderen op die stenen laten spelen. Gebrek aan respect denk ik dan.

Hoog gevoelig zijn en soms valt het tegen en meestal ben ik er wel blij mee. Ook een stukje heldervoelend zijn hoort erbij. Gedachten kunnen lezen of is het emoties herkennen en dat is ook echt lastig.
Bijzonder vind ik mezelf wel en uniek natuurlijk. Ieder mens is uniek en toch lijken we allemaal op elkaar en samen is de enige manier 😊

Geen opmerkingen:

Een reactie posten