Pagina's

maandag 11 juni 2018

binnen en buiten ( zijn)

Hoe de meeste mensen meer tijd binnen dan buiten doorbrengen. Zelfs teveel binnen en te weinig buiten. Werk. Hoe het werk er anders uitziet dan pakweg 60 jaar geleden. De landbouw en hoe velen toen werkzaam waren in de landbouw. Buiten zijn. Het werk ziet er nu heel anders uit. Veel werk tussen vier muren. De auto natuurlijk. Met de auto naar het werk. Werken tussen vier muren. Ook dat ken ik.
De pauzes en hoe ik de pauzes vaak buiten doorbracht. In mijn eentje. Hoort ook bij extreem gevoelig zijn 😊 Hoe vaak ik buiten te vinden ben. Van de 100 procent tijd dat ik wakker ben, ben ik vooral in de lente en zomer wel de helft van de tijd buiten te vinden. Fietsend en lopend en soms gewoon op een bankje. Lekker niksen en bijkomen van al die emoties die ik soms opvang van anderen.
Hoe velen haast hebben en voor alles de auto pakken. Bijna geen tijd in de buitenlucht en hoe ver we afstaan van de natuur. De jaargetijden en ervaren. Ook in de winter ben ik graag buiten. De kou voelen en ervaren.

Binnen en tussen vier muren en hoe voorkom je het niet in contact zijn met het buitengebeuren. Een hond kopen wordt als tip gegeven. Jezelf dwingen naar buiten te moeten. Of een tuin of moestuin. Lekker bezig in de natuur..
Hoe gezond het buiten zijn kan zijn en hoe weinig tijd we daarvoor vrij maken. Ik heb het dan even over de meerderheid. Uitzonderingen zijn er altijd en ik ben graag een uitzondering op deze regel 😊

Binnen en buiten en ik denk ook even aan kleuren binnen en buiten de lijntjes. Hoe graag ik me buiten de lijntjes begeef. Als iedereen over het voetpad loopt. Dan wil ik ernaast lopen. In een drukke stad en tegen het voetgangersverkeer in lopen doe ik ook graag.
Niet standaard willen zijn en geen grijze muis willen zijn natuurlijk. Vaste lezers van mijn blog weten dit natuurlijk allang 😊 Hoe ik woorden en zinnen verkeerd neerzet en hoe ik schrijf als een Noordeling. Voor een niet noordeling moeilijker te lezen.

Binnen of buiten de kaders. Eigenlijk hetzelfde verhaal. Hoe leuk het kan zijn me buiten de kaders te bewegen. Niet links of rechts of het midden en gewoon als mezelf.
In groepen en ik kies altijd de kant van de outsider. Afgewezen door de meerderheid en door mij geaccepteerd. Hoe leuk het kan zijn de diepte in te gaan en de oppervlak vergeten. Hoe waardevol het kan zijn de diepte in te gaan. Oordelen en hoe oppervlakkig het oordeel kan zijn en dat is jammer.

Buiten en hoe leuk het is om buiten te zijn en hoe leuk het buiten de lijntjes en kaders is. Hoe we vaak niet willen opvallen en hier alles voor over hebben. Hoeveel haast de mens het anno 2018 heeft en geen tijd meer neemt voor even niets doen. Hoe we alles uit het leven willen halen en heel vaak vergeten we daarbij het leven zelf.
Ik kan het iedereen aanraden. Neem een dagje vrij en ga het even anders doen dan normaal. Op de fiets of lopend of gewoon even buiten zijn. Gewoon even niets en ervaar het buiten zijn en ervaar even geen haast of wat dan ook….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten