Pagina's

vrijdag 8 juni 2018

anders (zijn)

Anders en zo zie ik het vaak anders dan de meerderheid. Gekte. Wat is gekte en wat mag je normaal noemen. Ik zie veel dingen als gekte. Geld, economie, politiek en nog veel meer. Wat is normaal en wat mag je gekte noemen. Meningen en vaak zijn de meningen verdeeld. Soms zijn we het op een enkele uitzondering na het helemaal met elkaar eens.

Ik ben graag die enkele uitzondering 😊. Normaal en wat is normaal ? De algemeen geldende regel en het gemiddelde van de som der delen,. Ik mag het graag anders zien en soms heb en krijg ik gelijk. Mis en vaak heb ik het ook mis. Ook dat is goed en normaal
Anders en ik droom van anders. Zonder geld of een klein beetje. Zonder werk of een klein beetje. Zonder politiek en neutraal. Zonder de economie of een klein beetje.

Las gisteren iets over een koopstaking. Lijkt me wel grappig, Met zijn allen weigeren om geld uit te geven. Eten en drinken en meer ook niet. Onmogelijk en catastrofaal zeggen sommigen dan of is het de meerderheid….. Stoppen met kopen en kopen lijkt onmogelijk of een mooie droom
Weinig hebben en geen keuze. Dan moet je stoppen met kopen en kopen. Vrijwillig en kan het ook vrijwillig. Geen terrasjes meer. Geen vakantie. Geen nieuw maar doen met oud. Anders en de hele wereld kan er anders door worden.

Banen en werkgelegenheid gaat verloren. Alles is gebaseerd op geld uitgeven en kopen en kopen.
Anders en alles wordt anders. Zonder dat we weten hoe of wat. Welke weg en de onbekende weg. De eerste stap zonder te weten wat de tweede stap wordt, Is het dan nodig om van te voren te weten wat de toekomst ons gaat brengen?

Anders en ik doe het al een paar weken anders. Mooi weer en buiten zijn en geen zin meer in tv en meer en meer. Energie en andere energie tot me nemen. Van de tv word ik vaak alleen maar minder vrolijk. De hersenspoeling zien en voor vele anderen niets meer dan normaal.
Loslaten en je handen vol hebben aan. Loslaten en ruimte maken voor nieuw. Zonder van te voren te weten wat nieuw dan precies gaat worden. Beter of slechter. Moeten we dan altijd maar weer blijven streven naar beter ? En is beter niets meer dan meer en meer?

Ruimte en mezelf meer ruimte geven en kijken waar de weg naar toe leidt. Of word leiden weer lijden…..
Anders en weten dat ik anders ben. Niet iedereen is schizofreen of hoog gevoelig of moet ik het extreem gevoelig noemen? Vragen en wat mag ik van mezelf vragen? Vragen en wat vraagt een ander of het systeem van me ?

Vragen en antwoorde. Moet ik op elke vraag een antwoord zoeken? Of mag ik de vraag stellen zonder het antwoord ?
Het onbekende en weten dat ik niet op alle vragen een antwoord wil. Hoe we denken dat het niet anders kan en ook dat is een mening of zie ik het als zo vaak weer verkeerd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten