Pagina's

maandag 14 mei 2018

ramen, vensters en windows...

Lopend door de bouw richting het winkelcentrum. Ik zie alleen maar dezelfde huisjes met heel veel ramen. Voor en achter. De bekende doorzonwoning. Kijkend naar binnen. Dezelfde ramen en andere inrichtingen. Er staan wel meer dan 100 dezelfde woningen. Allemaal in een rijtje zonder verschil met dezelfde grootte. Gelijkheid. Iedereen richt dan zijn of haar woning naar eigen smaak in. Verschillen in inrichtingen. De persoonlijke smaak en meer.

Stel me wel eens voor dat het ooit zo begonnen is. Geen verschil en iedereen gelijk. Ruilhandel is een verzinsel van het kapitalismel en was niet nodig. Zonder tegenprestatie iets voor een ander doen. Ieder doet iets waar hij of zij goed in is. Niet om rijk te worden. Het woord rijk bestaat nog niet. Net zoals arm zijn niet bestaat.
Op een dag werd het anders en kwam er rijk en arm. Hebzucht en nog veel meer minder leuke  eigenschappen.

Terug naar windows. Ramen en verhalen. De flat achter mijn rijtjeswoning en ik ken een aantal mensen wonende in die flat. Ieder zijn eigen verhaal en toch vele overeenkomsten.
Wil ik anders zijn dan mijn buren ? Dezelfde ramen en toch anders. Dezelfde ruimte voor wonen en buiten zijn en toch anders. Ik hoef niet zonodig een andere raam dan mijn buurman of buurvrouw. Persoonlijke spulletjes natuurlijk en kleine verschillen of zijn het grote als het om de inrichting gaat.
Verhalen over het leven en over voorspoed en tegenslagen. Hou wel van ramen om door naar binnen te kijken. Niet letterlijk maar figuurlijk. Mijn eigen fantasie zonder grenzen en zonder wat dan ook.
Windows, ook een besturingssysteem van een computer. Windows en verschillende programma’s tegelijkertijd gebruiken. Anders dan vroeger. Gegevens tussen de verschillende programma’s uitwisselen. Knippen, kopiëren en plakken. Een goed besturingssysteem maken zonder fouten en dat in 1 keer perfect is kan niet. Updaten en gevaren van buitenaf. Altijd online en het wereld wijde internet. Ver weg dichtbij halen en dichtbij kan weer ver weg zijn 😊.
Ramen waardoor ik naar buiten mag kijken. Een ander uitzicht dan mijn buurman en de vele overeenkomsten natuurlijk
Het venster op de wereld en ik denk even aan de tv. Ver weg dichtbij halen en vele verhalen. Verschillen tussen de mensen en het leven in ons land en de verschillen tussen mensen en leven aan de andere kant van de wereld. De trein. Hoe leuk het is door de ramen naar buiten te kijken en ervan te genieten..
Vensters en zo gun ik mensen met al dat schrijven een kijkje in mijn wereld. Met hun eigen brein mag een ieder mijn stukjes lezen en er iets of niets mee doen.
Een open huis en ik vertrouw natuurlijk niet alles toe aan het internet en wat is alles. Kijk om me heen en ik zie wat jullie niet zien 😊.

Een webcam heb ik niet en op mijn laptop zit wel een camera. Misschien wel gehackt door een onbekende. Een raam om naar mij te kijken 😊

Geen opmerkingen:

Een reactie posten