Pagina's

woensdag 9 mei 2018

Grote en kleine dingen


Een mayonaisepot en een aantal grote knikkers. Ruimte en na het doen van die knikkers in die pot blijft er nog veel ruimte over. Kiezelsteentjes erbij in en nog veel ruimte over. Deze ruimte vullen met zand en vol is die pot. Als laatste kan de koffie erbij en hij zit echt vol….

Het leven en het grote op nummer 1. De grote knikkers en wat is het allerbelangrijkste. Afbouwen naar het kleine. De vele zandkorrels die er nog in kunnen.

Het leven en eerst de grote knikkers en als laatste het zand en de koffie 😊.

Het leven en wat is dan voor mij echt het allerbelangrijkste. Mijn lief denk ik dan en alles wat haar dierbaar is. Mijn rol in haar leven en veel meer wil ik ook niet zijn. Dienstbaar zijn en op nummer 1 haar wensen. Een kus bij het opstaan en bij het slapen gaan. Opa en oma zijn en hoe leuk en belangrijk ik dit vind.

Geld zou je ook kunnen zien als een grote knikker. Het systeem kan er ook bij horen. Geld zien als zand en meer ook niet. Noodzakelijk en een vergoeding die het systeem me verschuldigd is en meer ook niet. Geld als zand en dat ligt ook aan je wensen. Veel wensen heb ik dan niet.

Het kapitaal en hoe dit voor velen op nummer 1 staat. Als het gaat om grote dingen denk ik dat de meesten hun gezin of familie op nummer 1 zullen zetten en pas veel later het geld. Soms twijfel ik over deze mening. Als je kijkt wat mensen over hebben voor meer en meer geld. Alles denk ik dan en dan komt geld voor de rest. Jammer en wat is geld nog waard als je aan het eind van je leven in je kist ligt.

Groot en klein. Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd. Een spreuk uit het verleden en zonder het kleine heb je niets aan het grote.

Tijd hoort ook bij de grote knikkers en hoe velen tijd te kort komen. Velen vergeten dat tijd er ook nog bij hoort. Hoeveel doe ik op een dag en hoeveel tijd heb ik om van de tijd te genieten. Veel tijd denk ik dan. Aan werken ben ik geen tijd kwijt en dat scheelt al heel veel 😊.  Tijd nemen om de tijd te ervaren. Zomaar even 5 minuten naar de kerkklok kijken en hoe snel die 5 minuten kunnen gaan.

De liefde staat voor mij dus op nummer 1. In het groot en in het klein. Een grote knikker en het vele zand. Waar heb je daar dan veel van. Een paar knikkers en de pot is vol en er kunnen nog wel vele zandkorrels in. Zand als water en velen vergissen zich en doen alles voor die grote knikkers en vergeten het zand.

Genieten van alles wat gratis of bijna gratis is. Het terras en koffie met je vriend, vriendin of wie dan ook en hoe duur die koffie mag zijn. Mijn flesje water en hoe goedkoop water dan wel niet is. Kiezen en de meerderheid kiest voor die dure koffie en vergeten. Geef mij mijn flesje water maar op het muurtje bij de Hema en een gesprek met wie maar wil.

Koffie. Hoe vol de pot ook zit. Ruimte voor koffie blijft en elke dag wakker worden met koffie. De tweede ronde en koffie met mijn lief en de tijd tikt door en de dag kan dan echt beginnen. 11 uur in het inloophuis en koffie met vrienden en praten over het weekend, het leven en het voetbal natuurlijk.

Hoe belangrijk koffie kan zijn en soms is het leven voor mij niet meer dan een kopje koffie met mijn lief, met vrienden of met wie dan ook 😊.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten