Pagina's

vrijdag 25 mei 2018

" gratis geld en de mens deugt ""


Jaren geleden bij de sociale werkplaats. Elke twee maanden een personeelsblaadje met op de achterkant een interview met een werknemer. Elke keer als laatste vraag: “wat zou je doen als je een miljoen euro zou winnen”. Vele dromen en elke werknemer zou ook gewoon blijven werken bij de sociale werkplaats. Mij hebben ze nooit gevraagd en ik zou gelijk gestopt zijn met werken en voor mezelf beginnen 😊

Gratis geld en hoeveel mensen zouden na het krijgen van 1 miljoen euro stoppen met werken. Niet zoveel denk ik dan. Misschien iets meer dan bij die sociale werkplaats. Ik denk dat de meesten gewoon zullen blijven werken. Misschien iets minder en iets meer doen wat men leuk vindt.
Gratis geld. Boeken zijn er over geschreven en vele meningen natuurlijk. Uitgaande van het feit dat de mens niet deugt. Tja dan zijn velen geen voorstander van gratis geld. In ons landje zal de meerderheid denk ik tegen gratis geld zijn. Verplichtingen moet en werken moet lonen. Een basisinkomen en als je meer wil aan het werk en werk is er genoeg 😊

Werken en hoe er steeds weer ander werk bijkomt. De komst van de computer en het vele werk dat dit met zich meebrengt. De vele regels en al het werk dat dit oplevert. De marktwerking en nog meer werk. Dagbesteding mag je het niet noemen. Bij dagbesteding denken de meesten aan de zwakkeren dus aan mensen die niet kunnen werken. Het werk wat ze doen wordt dan dagbesteding genoemd. Alle werk zie ik als invulling van tijd en als dagbesteding. Niemand is in dat kader onmisbaar.
De mens deugt of deugt niet. Ook stof tot discussie en vele meningen. Zelf ga ik er vanuit dat de mens deugt. Er zijn natuurlijk vele mitsen en maren. Geld zorgt er bijvoorbeeld voor dat de mens niet gaat deugen. Of is het de hebzucht en steeds maar meer en meer willen hebben.

Geld zien als een leuke manier van ruilen en meer ook niet. Genoeg is het echter nooit en het zorgt ook voor veel verschil.
De krant lezen en de mens deugt niet. Dat kun je gaan denken na al die berichten in de krant. Lees de krant niet zo vaak meer en heel selectief. Zoals ik al schreef kan geld en vele andere invloeden ervoor zorgen dat de mens niet gaat deugen.

Gratis geld en ik ben een voorstander. Ik denk dat de mensen die het kunnen ook dan gewoon hun werk blijven doen. Voor de samenleving, omdat het leuk is en zo zijn er nog veel meer redenen te bedenken om gewoon voor niets aan het werk te gaan.
Een tegenprestatie voor die uitkering die ik krijg. Ik doe eigenlijk best wel veel en ik zie het niet als een tegenprestatie. Vind het leuk om bezig te zijn en om iets te doen te hebben. Niets doen en ook daar neem ik de tijd voor. Is ook nodig om me goed te blijven voelen en de dagen natuurlijk waarop ik me niet 100 procent voel. En wat is 100 procent 😊.

Meestal vind ik het beeld dat met name sommige politieke partijen schetsen als het om gratis geld gaat veel te negatief. Ook als het gaat om het niet deugen van de mensen vind ik de politiek te negatief.

Het systeem iets aanpassen en je zult zien dat veel mensen gaan deugen!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten