Pagina's

zaterdag 12 mei 2018

Gif voor het brein

Medicijnen en psychiatrie. In veel gevallen een goede combinatie. Soms ook de enige oplossing die men voor je heeft. Minder en minder goede eigenschappen die deze medicijnen hebben. Voorbeelden genoeg gezien. Hoe het goed kan uitpakken. Hoe soms de medicijnen slecht uitpakken. Strijd. Ken mensen die strijden tegen het innemen van een pilletje. Hoe dit soms terecht is en soms niet. Iemand vertelt me hoe zijn psychiater zich laat be├»nvloeden door zijn stemming. Met de auto en gestrest zijn. En de psychiater wil hem gelijk een pilletje voorschrijven. De volgende keer anders en hij gaat lopend of met de fiets. Hoe ontspannen hij dan de spreekkamer binnenkomt. Geen sprake meer van een pilletje ­čśŐ.

Hoe medicijnen je brein kunnen beïnvloeden en dit hoeft niet altijd positief te zijn. Hoe leuk me een ggz lijkt zonder medicijnen. Hoe onmogelijk dit op dit moment is. Verpleegkundigen moeten dan anders opgeleid worden en ook de rol van de psychiater wordt anders. Hoe medicijnen werken en hoe weinig men hier nog van af weet. Medicijnen tenzij het anders kan. Eerst anders en als het echt niet anders kan een pilletje. Dat blijft een mooie droom.

Mijn eigen geschiedenis en hoe anders die had kunnen uitpakken zonder pillen. Vrede en ik heb er nu vrede mee. Ook omdat mijn dagelijkse pilletje weinig met mijn brein doet. Alcohol en met mijn alcoholgebruik in het verleden heb ik meer moeite. Een gele sticker op het medicijndoosje en daar had men beter een rode sticker op kunnen plakken. Helder en hoe helder alles is zonder alcohol.
Gif en gif voor mijn brein. De tv. Kijken naar programma’s over misstanden. In eigen land en in de wereld. Veel van dit soort programma’s gezien. Relativeren is dan belangrijk. Anders ga je alleen maar geloven in al die problemen. Ons landje en hoe leuk het leven kan zijn. Niet werken kan zonder al te veel problemen. Eten en drinken in overvloed. Ook aan veel materie geen gebrek.

Het nieuws en hoe het slechte nieuws beter verkoopt dan het goede. Hoe blij ik ben met het feit dat ik al het slechte nieuws zo weer kan vergeten. Hoe de krant gif voor mijn brein kan zijn. Ook dat heb ik gezien en ervaren. Goed kan dan zijn om even geen krant meer te lezen. Het journaal overslaan, Al die slecht nieuws programma’s en verder zappen.
Simpel en simpel is het leven in ons landje allang niet meer. Met veel plichten en iets minder rechten of is het andersom. Slecht hoeft het leven in Nederland ook niet te zijn. Het gif het gif laten en weten dat er ook nog een andere kant is.

Voorbij het systeem en voorbij het kapitalisme en voorbij de politiek. Weten dat ik niet de enige ben die het graag anders zou willen. Dromen van een (r)evolutie en dromen van verder gaan.
Deugen en niet deugen en vergif. Hoe ons elke dag weer wordt verteld dat mensen niet deugen. Moeten moet anders komt er niets van terecht. Weten en geloven dat ieder mens in principe deugt. Al het gif zorgt er dan voor dat de mens niet gaat deugen. Las deze week dat de auteur van ‘gratis geld’  Rutger Bregman bezig is met een nieuw boek: “de mens deugt”  Gratis geld zien veel mensen ook als gif. Gif voor de mensen terwijl ik dit wel eens zie als het perfecte medicijn en een oplossing voor vele problemen.

Wat de 1 ziet als vergif wordt door de ander gezien als het perfecte medicijn voor elke kwaal. Meningen en feiten en zo gaat het dan door….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten