Pagina's

zaterdag 7 april 2018

Rebellie !!


Een Catalonische politicus wordt opgepakt. 1 van de redenen is rebellie en het opzetten van het volk tegen de Spaanse regering. Grappig. Een Europees land en er is sprake van een opstand. Zelfstandig willen zijn en apart van Spanje en de Spanjaarden. Anno 2018 en zeldzaam.

De Nederlander is het laatste jaar steeds positiever geworden. Weg met het pessimisme en men is tevreden over de regering. De supermarkten doen goede zaken en het geld rolt. Een opstand zit er voorlopig niet in. Zorgen en sommigen maken zich zorgen over de toenemende armoede en de verschillen tussen bijvoorbeeld laag en hoogopgeleide mensen en dit is een kleine minderheid.

Boosheid en ik kom ook nog wel boosheid tegen. Op twitter en facebook en boze tweets en men reageert bijvoorbeeld boos op een berichtje wat ik heb geplaatst over gehandicapt zijn en werk. Schande spreken en meer ook niet. Gelukkig zijn en de ander ook een beetje geluk gunnen en dat ontbreekt soms.

Rebellie en ik kom uit bij die bijstandsuitkering en de persoon met een bijstandsuitkering. Veel redenen om boos te worden over de hoogte en over al die verplichtingen. Veel keuze heb je niet. Alleen maar plichten en als je niet wil, krijg je geen geld meer en zonder geld geen huis, geen eten en drinken en nog veel meer niet. En niemand gunt jou je niets doen. Niets doen mag niet en je moet alleen nog maar. Dan ben ik even weer blij met mijn wao en dat ik niet meer mag of is het niet meer hoef.

Rebellie en de provincie Groningen. Een opstand en geen gas meer uit onze bodem. Geen aardbevingen meer en vergoeding van de schade. Ook dat zit er niet in. De gaswinning wordt tussen nu en 15 jaar stopgezet en we mogen met zijn allen meer betalen voor gas en licht en de schade wordt betaald. En Groningen kan tevreden zijn.

Dromen van rebellie en een politieke partij die oproept tot burgerlijke ongehoorzaamheid. We willen een toekomst voor onze kinderen en een toekomst voor de aarde. Weg met bijvoorbeeld al dat plastic en weg met al dat meer en meer. Anders en het kan anders. Als we maar willen en we willen niet. Een klein landje en ons landje is maar klein en laten de grotere landen het maar doen. Met 17 miljoen mensen kun je toch niet veel en wij kunnen wel willen. En de rest dan
!

Het vooral niet anders willen en we hebben het toch goed en de problemen laten we liggen voor onze kinderen. Zo heeft en krijgt iedere generatie zijn eigen problemen en zijn eigen uitdagingen.

Ook ik heb niets te klagen en genoeg voor eten en drinken, wonen en wat leuke dingen. Klagen doe ik soms wel en ik kan soms alleen maar een roepende in de woestijn zijn. Dromen van een sterke leider die het volk in beweging krijgt en zelf kan ik die leider niet zijn en wil ik die leider denk ik ook niet zijn. Het niet kunnen is dan iets belangrijker dan niet willen…

Mijn zorgen en die bewaar ik vaak ook voor morgen. Wat ik kan, doe ik. Dus kiezen voor wat goed voelt en niet te veel meedoen aan meer en meer en andere gekte.  Af en toe een ander geluid laten horen en meer en minder ook niet.
En wat is slim en wat mag je dom noemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten