Pagina's

maandag 23 april 2018

mensen


Groot of klein, arm of rijk, werkend of niet werkend, dun of dik, gelukkig of niet, kinderen of niet. En zo zijn er vele verschillen tussen mensen.
Mensen in soorten en maten. Verschillend zijn is iets waar we voor kunnen leven. Mogen verschillen kan vrij zijn betekenen.  Waarvoor zijn we op aarde gekomen? Wat is ons doel en wat mogen we zien als onze missie?

Kiezen en mogen kiezen. Wat wil ik worden. Hoe vul ik mijn leven in en wat doe ik met mijn tijd. Kind zijn en je hebt niet veel te kiezen. Op de aarde gezet door je ouders en het leven begint. Moeten. We moeten als kind van alles. Opgroeien en wat dat betekent. Eten en drinken, leren, vallen en opstaan en nog veel meer. Een beroep kiezen of een vak leren. Geld verdienen. Wat je met dat geld mag doen. Vele verschillen tussen mensen en als kind kun je allemaal gelijk zijn.

Het systeem moet natuurlijk in stand gehouden worden en zonder kan niet. Vrij zijn en echt vrij zul je nooit zijn. De voortplanting en hoeveel kinderen wil ik en wil ik wel kinderen ? In stand houden van de soort. Niet veel verschillen tussen de mensen en de dieren. Eten en drinken en de jongen voeren en zo gaat het verder.
Zonder doel en zonder reden en is dat wel zo? Vele vragen die voor de dieren en planten niet interessant zijn spelen in de mensenwereld.

Anders zijn en vele verschillen tussen mensen op aarde. In een land, een werelddeel of groter de aarde. De rol van het geld en de rol van meer en meer.
Levend als mens in een vrij land kan simpel zijn. Of moet ik schrijven: Leven in een rijk land als Nederland kan simpel zijn. Van de wieg tot de dood is alles geregeld en alles in overvloed. Mopperen doen we en soms gaat het alleen maar om niets. Om iemands geloofsovertuiging, de sportieve strijd in het voetbal of de politiek. Grotere keuzes hoeven we vaak niet te maken.

Wat maakt ons mens en wat is mens zijn eigenlijk. We kunnen denken, we kunnen praten en we kunnen nog veel meer. Vergeleken met de vogels en andere dieren dan. De overeenkomsten en ook wij willen ons voortplanten en ook wij willen graag de sterkste zijn. De eerste plek is ook voor de mens belangrijk en verder…
De massa en het volk en zo zijn er vele overeenkomsten tussen de ene en de andere mens. Door God op aarde gezet om er een feestje van te mogen maken en we doen het tegenovergestelde. Of de evolutie en voortgekomen uit wat dan ook. Het staartbotje en het bewijs dat we afstammen van de dieren en meer ook niet 😊

De zin van het leven. Ook al eeuwenlang een thema en meer ook niet. Discussies en verschillen en het wapen. Vechten doen we ook al zolang we op aarde zijn. Waarom eigenlijk? Om de soort sterker te maken of gewoon omdat dit in onze aard zit en het gelijk het allerbelangrijkste is….

De sportieve strijd en we kiezen een voetbalclub om fan van te zijn. De overwinning telt en de tranen als het niet lukt. Samen de overwinning vieren en het verlies dragen. Het houdt ons van de straat en we blijven bezig met…

Samen mogen we er een feestje van maken en samen mogen we het doen en meer ook niet!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten