Pagina's

dinsdag 3 april 2018

je neemt van alles met je mee


Van de gletsjer naar de zee en de stroom neemt van alles met zich mee en dat is oké.

Een mensenleven en van de geboorte tot de dood en je neemt van alles met je mee. Verzamelen van dingen waar je leuke herinneringen aan hebt. Veel uit mijn jeugd heb ik niet meer. Van 0 tot 10 jaar en wat heb ik nog uit die tijd in mijn huisje van nu. Een paar foto’s en dat is het dan wel. Herinneringen en vroege jeugdherinneringen heb ik wel met me meegenomen. Ouder worden en de tienertijd en hoeveel heb ik bewaard uit mijn tienertijd. Een aantal liedjes bijvoorbeeld. Af en toe achter de computer en youtube en op zoek naar oude liedjes. Herinneringen en af en toe deel ik die herinneringen.

Later en mijn diensttijd en andere herinneringen. Een bierpul staat nog in de kast en meer ook niet.

Spulletjes en ik geef niet zoveel om spulletjes. Gestopt met kopen en gestopt met verzamelen. Meer dan 20 jaar wonend in Angelslo en wat we op onze reis hebben gekocht en meegenomen naar nu. Ik hoor verhalen over mensen die na lange tijd gaan verhuizen en wat ze dan tegenkomen aan spulletjes die ze hebben verzameld. Dromen en ik droom weleens van verhuizen en opnieuw beginnen en alles wegdoen en alles nieuw kopen 😊. Sparen en hiervoor sparen lijkt me wel leuk.

Sterven en het sterven van mijn vader en de erfenis. Vele herinneringen die door de tijd zwakker worden. Een paar tabaksdoosjes met een aantal munten. Een beetje geld en dat is allang op.

Verzamelen en zo is de mens een echte verzamelaar. Zelf koester ik mijn herinneringen en ben ik wat minder gek op het verzamelen van spulletjes en dingen. Eind jaren 80 en verward en alles het raam uit en sindsdien verzamel ik niet echt meer. Mijn muziekverzameling en verkopen op de vrijmarkt en het geld is al op. Nieuwe muziek kopen en ik doe dat niet echt meer. Elpees en een draaitafel hebben en andere muziek dan vroeger en anders….

Beperkt en hoe beperkt de ruimte in je hoofd kan zijn. Als het gaat om onthouden en wat de tijd doet met alles wat je nog van vroeger weet. En gisteren kan al vroeger zijn. Koesteren en ik koester mijn geheugen en het onthouden en vooral vergeten kan dan belangrijk zijn. Vergeten wat belangrijk is en onthouden wat onbelangrijk leek.

Tijd en tijd genoeg om terug te kijken. Met een glimlach terugdenken aan de jaren 90 en soms balen als ik verder terugkijk. Keuzes die ik moest maken en keuzes die ik niet had..

Van de geboorte tot de dood en je neemt van alles met je mee en dat is oké.
Willen vergeten en niet kunnen vergeten en verdergaan en weten dat het oké is en dat je het niet hoeft te vergeten. Fouten zien als levenslessen en leren en wijzer worden.

Soms wil ik vergeten en dat wordt gelukkig wel steeds minder. Minder streng voor mezelf zijn en geen mens is zonder fouten. Ook iets wat ik in meer dan 50 jaren geleerd heb. Ieder mens is perfect in zijn niet perfect zijn !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten