Pagina's

zaterdag 17 maart 2018

is er leven na de dood ?

Creativiteit kan beginnen met het stellen van de vraag en het loslaten van het antwoord.

Nadenken over en het loslaten van het antwoord. Iets wat ik graag en veel doe. Beginnen met een nieuwe blog of een nieuw hoofdstuk en van te voren niet weten waar het eindigt…..

Een leven na de dood en zolang er mensen rondlopen op deze aarde heeft men het al over een leven na de dood. De hunebedbouwer met het bouwen van een hunebed en men weet nu nog niet hoe men die stenen op elkaar kreeg en dat terzijde. Leven na de dood en hoe men de doden bezittingen meegaf voor het leven na de dood.
De indianen en de eeuwige jachtvelden. De medicijnman en zijn gesprekken met de geesten en zo nog veel meer.

Modern en ik denk even aan de bijbel. Inmiddels ook al eeuwen lang de leidraad van velen als het gaat om het eeuwige leven. Één boek en vele meningen en natuurlijk vele oorlogen en andere conflicten n.a.v. 1 boek en vele geloven. De islam en de koran en angst voor het onbekende en het vasthouden aan het eigene. Nu ook een thema en we willen alleen maar minder en minder van de moslim.
Het geloof in het doorgaan van de ziel en het sterven van het lichaam. Dit kan natuurlijk niet voor iedereen de waarheid zijn en je moet als mens goed leven en je houden aan de wet zoals die in HET BOEK beschreven zijn. Anders wacht de dood en de hel.

Ongeloof en velen geloven dat de dood het einde is. Het begin is de geboorte en het einde is de dood en daartussen moet je het doen. Zeker weten en meer is er niet. En de evolutie natuurlijk en we stammen allemaal af van de apen en de mens is het eindstation en iets groter dan de mens is er niet…
Is er wel een begin en volgt er wel een slot ? De lente die steeds weer volgt op de winter en elk jaar weer opnieuw. De zon en de maan die elkaar elke dag weer afwisselen. Energie en energie sterft niet en de kringloop met steeds weer een nieuw begin.

Zelf denk ik ook niet dat het leven eindigt bij de dood. Verder gaan als mens of is alles energie ? Ik denk dan het laatste. Leven voor het mens zijn en leven na het mens zijn en men heeft het al gauw over reïncarnatie. Misschien was ik ooit wel een boom en word ik straks een muis en misschien blijf ik wel gewoon mens zonder het door te hebben.
Zonder ruimte, zonder materie en zonder tijd en het mens zijn zal er heel anders uitzien. Of slapen en voor eeuwig slapen.

Stemmen en psychoses en hoe dit mijn beeld over het leven na de dood beïnvloedt heeft. Wat ik mee heb gemaakt en wat ik heb gezien. Voor de ander kan het gekte zijn en voor mezelf zie ik het als een onderdeel van mijn mens zijn en  hoe ik daardoor over allerlei zaken anders ben gaan denken. Loslaten en loslaten is dan moeilijk zo niet onmogelijk.
Is er een leven na de dood kan vele vragen oproepen en maar weinig antwoorden geven en op een dag zal ik het antwoord weten of niet natuurlijk 😊

Geen opmerkingen:

Een reactie posten