Pagina's

woensdag 28 maart 2018

en de tijd trekt zich van de klok niets aan


De tijd en hoe ik de tijd kan beleven. De tijd en hoe het ging zonder de klok. Vraag me af hoe het was voor de komst van de klok. Tijd en zonder de uren, seconden en dagen. Voor de uitvinding van de klok. De tijd en zolang er leven is, is er tijd. Tellen en 60 seconden en tellen van 1 tot en met 60 en een minuut is voorbij en dit 60 keer en een uur is voorbij. Stel me voor dat voor de komst van de klok de stand van de zon en de maan een grote rol speelde.
Eten wanneer je honger hebt en niet wachten tot 17.00 uur. Ontbijten na het opstaan en de lunch ook zonder de klok.

Tijd en onze kleinzoon heeft geen klok of horloge. Hij kan ook nog geen klok kijken. Toch speelt die klok een grote rol in zijn leven. Zijn moeder zorgt dat hij op tijd naar school komt en zo verder. De klok en dat een minuut lang kan duren en de verveling.; 1 middag in de 14 dagen mogen we op hem passen en hoe de klok dan geen enkele rol speelt. Zo’n middag vliegt voorbij.

Freewheelend heb je geen benul van tijd totdat de storm opsteekt. Lekker in je vel zitten en de dagen vliegen om. Ken ook andere tijden en dan is elke minuut er een en dan kan 1 minuut lang duren. De tijdbeleving en dan speelt het horloge een voorname rol. Ook je stemming is dan belangrijk.

De tijd trekt zich van de klok niets aan. De tijdbeleving en hoe verschillend dit kan zijn tussen goede en slechte dagen. Verveling speelt ook een rol en als ik me verveel wil de klok niet vooruit. Gelukkig verveel ik me nooit meer….

De trein en 3 uurtjes in de trein en hoe ik de tijd mag beleven. In het begin en verder in de tijd. De tijd beleven zonder op de klok te kijken en jezelf verliezen in de tijd. Ontspanning en hoe ontspannend trein reizen wel niet is. Zonder op de tijd te letten en het ritme van de trein ervaren. Sneller en sneller en zo rijdt ook de trein steeds sneller en ik stel me weleens voor hoe langzaam de eerste treinen gingen in ons land. Sneller dan nu hoeft voor mij niet en wie ben ik…

Ouder worden en het lijkt wel of de tijd steeds sneller gaat. Ook iets waar veel oudere mensen last van hebben en zelf heb ik dat ook wel. Ik Word niet geregeerd door de tijd en ik heb weinig afspraken en soms niets te doen. Haast hoef ik nooit te hebben en toch het gevoel hebben dat een dag zo voorbij is. Verlang soms weer naar slechte tijden zodat de dagen weer wat langer gaan duren ­čśŐ.

Een horloge heb ik niet en ook niet echt nodig. Op tijd komen is voor mij niet meer dan normaal en de weinige afspraken en alles gaat vanzelf. De tijd nemen en de tijd hebben en ook dat heeft niet iedereen. De klok van de grote kerk, de klok bij het station of de klok in het inloophuis en ze tikken de minuten weg.

Lekker in mijn vel zitten en hoe snel de tijd kan gaan. Heb ook andere tijden gekend…. Genieten van de tijd die ik nog mag hebben en dat het nog maar lang mag duren. De jaargetijden en de zon en het langer worden van de dagen. Zin hebben in zomer en het hoeft niet morgen al zover te zijn. Ook de lente, de herfst en de winter zijn leuk.

De klok en hoe de tijd zich soms niet door die klok laat be├»nvloeden. De klok en het horloge en hoe belangrijk die is voor de meeste mensen. Hoe leuk het is die klok los te laten en hoe je de tijd kunt beleven zonder…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten