Pagina's

zaterdag 24 maart 2018

Authentiek en anders


In de jaren 70 van de vorige eeuw en 4 twintigers beginnen een band. Normaal noemden ze zichzelf. 4 maatpakken van het leger des heils en zingen in het dialect. Nog nooit eerder vertoond en anders dan wat men tot dan toe gewend was. Oorspronkelijk en authentiek. Ze houden het meer dan 40 jaren vol. Rebels en onaangepast en later ging het geld verdienen natuurlijk wel een rol spelen. Nu in 2018 zijn er nog steeds jongeren die die muziek van Normaal uit die jaren 70 naspelen. Coveren zogezegd en soms origineel en oorspronkelijk en soms een exacte kopie. Dat laatste wordt moeilijk. Andere tijden en meer dan 40 jaren verder in de tijd.

Authentiek en hoe authentiek kan men nu in 2018 nog zijn. Alles is al gezongen en alles is al gezegd. Kom weinig echt authentieke dingen tegen. In heel veel opzichten lijken in mijn ogen alle mensen op elkaar. Verdeeldheid en die is er wel. Meer dan 14 politieke partijen in Emmen en velen halen de gemeenteraad. Groepen mensen en hoe klein al die groepen mensen zijn. Versnippering en het individu centraal.

Oorspronkelijk en authentiek en hoe moeilijk dat is. Iets doen wat nog nooit eerder gedaan is of een manier kiezen waardoor je tussen al die grijze muizen opvalt. De politiek en wachten op een partij die het echt anders wil… Het systeem hervormen en een hele nieuwe manier van een kijk op de wereld. De partij voor de dieren heeft bijvoorbeeld mijn sympathie. Ook omdat ze een heel andere kijk hebben op het systeem en ze het echt anders willen.

De tv en van veel hetzelfde en het geld verdienen staat centraal. Reclame en nog meer reclame en nog veel meer van hetzelfde. Alweer versnippering en aan 2 zenders hebben we allang niet meer genoeg. Soms zin om te stoppen met de tv en dan zie ik weer iets wat ik de moeite van het kijken waard vind.
Anders zijn en ik denk even aan het dragen van een hoed. Lang geleden mee begonnen en de mensen zijn nu aan mijn hoeden gewend. Ben niet de enige met een hoed en toch vind ik het dragen van een hoed nog leuk. Mijn haren worden weer langer en dat zie ik ook niet zo vaak. Mannen van in de 50 met lange haren en straks misschien weer kort. Doen wat mijn hart me ingeeft en geen grijze muis willen zijn.

Opvallen en op willen vallen en dat zou zomaar 1 van de reden van het dragen van een ‘rode’ hoed kunnen zijn..

Anders en authentiek en zo wil ik mezelf wel als anders zien en misschien ben ik ook wel een beetje authentiek. Wel hou ik van samen en delen en dan hoef ik niet echt een uitzondering te zijn. Uitzonderingen bevestigen wel de regel natuurlijk. 
Opvallen en hoe veel mensen hun best doen om niet op te vallen. Zelf wil ik wel opvallen en zelf wil ik ook wel anders dan de rest zijn. Mensen en veel van hetzelfde en je eigen ik centraal. Ook daar heb ik dan weer moeite mee. En in hoeverre lijken wij mensen op elkaar en hoe verschillend we dan weer niet zijn.

Rebellie, afwijken en tegen de stroom inzwemmen en hoeveel kracht dat kan geven !!

Dagen dat ik gewoon net zoals een ander wil zijn en niet op wil vallen ken ik ook… Samen is veel leuker dan alleen en kan veel meer plezier geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten