Pagina's

zaterdag 31 maart 2018

7e Gramsberger torentocht
Zin in een wandeling en even kijken op de landelijke wandelagenda en dit weekend twee wandelingen in de buurt. Gasselte en Gramsbergen en beide bereikbaar met het openbaar vervoer. Ik kies voor Gramsbergen, een half uur met de trein en met mijn weekendvrij abonnement  dus gratis. Veel informatie over de tocht op het internet en volgens mij 2 jaar geleden deze tocht gelopen met de wandelclub dus bekend terrein. Om half tien op de trein en om 10 uur in Gramsbergen. 500 meter lopen en ik ben bij de startlocatie. Het is druk en vorig jaar liepen er meer dan 1000 mensen mee. Ik denk dat het dit jaar ook veel is.

De dag begon met mist en nu schijnt de zon. Inschrijven en elke afstand heeft zijn eigen kleur. Voor de 10 km de kleur rood. Krijg een routeboekje met veel informatie. Ook nog een stukje met een oude bus van het bus museum en over het erf van een paar boerderijen.
Kwart over tien en ik begin aan de wandeling. Druk en veel groepen wandelaars en ik zoek even een goed tempo. Na een km of twee een kleine omweg en een uitstapje naar het eerste boerenerf. Besluit dit even over te slaan en op de route te blijven en het is gelijk een stuk rustiger. Nu naar de eerste stempelpost op 3,3 km en hier staat de bus klaar. Zie in gedachten al rijen mensen staan wachten op die bus en oponthoud.

Aangekomen bij de stempelpost en velen nemen hun eerste pauze. Vind het nog te vroeg voor pauze. Even stempelen en ik krijg een lekker hardgekookt eitje en die bewaar ik ook voor later. De bus en ik ben 1 van de eersten in de bus en geen rijen wachtende mensen. Dat valt weer mee. Na een kwartiertje is de bus zo goed als vol en vertrekken we.
Na 10 minuutjes komen we aan bij een zorgboerderij waar we worden ontvangen met muziek en we mogen weer wandelen. Ga gelijk weer op pad en geniet van de rust en je kunt ver kijken. Vlak en veel weilanden en weinig bos. Heb ook even geen zin meer in bos dus dat scheelt.

We naderen de vecht en een spoorwegovergang. Zie in de verte de blauwe trein van arriva. Langs de vecht en een lang stuk van een kilometer of twee. Ver voor me andere wandelaars en achter me ook groepen wandelaars. De meesten kiezen ervoor om samen te lopen en ik mag weer in mijn eentje en dat vind ik geen straf.
Langs de vecht en in de verte de toren van de kerk van Gramsbergen. Door het gras en het is een beetje modderig. Een overstapje over het prikkeldraad en we komen aan in Gramsbergen. Nog een kilometer tot de start en finish en langs de kerk en door het centrum naar het eindpunt

Om kwart voor 1 ben ik binnen en de 10,8 km zitten erop. Even de startkaart inleveren en op naar het station. Vergeten te kijken hoe laat de trein naar Emmen vertrekt en ik denk half twee.
Het was een leuke en afwisselende wandeling met weinig bos en veel weilanden. Ook het stukje langs de Vecht was de moeite waard. Ook het busritje en het bezoek aan de boerenerven met een kijkje in de stal en de lekkere stukjes kaas maakten het leuk.

Nu naar het station en ik mag een half uurtje wachten op de trein naar Emmen. Lekker in het zonnetje en om even voor 2 ben ik in Emmen. Op fiets op huis aan en dit verslag schrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten