Pagina's

dinsdag 13 februari 2018

verbeelding

Een woord met verschillende betekenissen. Zoekende naar de definitie en ik kom de woorden eigenwaan en hoogmoed tegen. Denkende aan de mens die al eeuwenlang de baas mag zijn op deze aarde. Een bult verbeelding hebben we in al die eeuwen wel gekregen. De baas zijn en hoogmoed en eigenwaan. Alles kunnen maken en breken ook natuurlijk. Genoeg voor ieders behoefte en veel te weinig voor ieders hebzucht. De harmonie is vaak ver te zoeken. Denk even aan de indianen en hun manier van leven. In harmonie met de aarde en de dieren en planten. En hoe alles nu in dienst moet staan van de economie. De dieren en planten en hoe we alles aanpassen aan onze behoefte of moet ik het hebzucht noemen.

Hoogmoed en de klimaatverandering en de uitstoot van ziekmakende stoffen en alles kan en moet. Ver verwijderd van de harmonie en ver verwijderd van het evenwicht tussen de gebruikers van deze aarde.

Een bult verbeelding hebben we nu in 2018 en als ik aan onze wereldleiders denk zie ik ook verbeelding. Een eigen mening en op zoek naar die wetenschapper die jouw mening ondersteunt en de rest is gek en heeft ongelijk….

Ons landje en hoe alles door de mens wordt gestuurd. Geen stukje echte natuur meer te vinden. Elke vierkante meter staat op papier en wordt beheerd door de mens. Dit hoeft natuurlijk niet negatief te zijn en soms kan het goed uitpakken. De planten en dieren en rechten hebben ze niet. Als het de mens goed uitkomt een heel klein beetje en meer ook niet.

Verbeelding en eigenwaan en de hoogmoed van de allerrijksten en niets telt alleen maar meer en meer. De hoogmoed van de economie en alleen groei is belangrijk ten koste van alles.

Verbeelding kan ook het vermogen zijn je ergens een voorstelling van te maken. Arm zijn en verbeelding en dan lijkt een klein huisje algauw een kasteel. Met een beetje verbeelding ben ik ook steenrijk. Wat zou ik doen met 1 miljoen euro en daar kan ik me van alles bij verbeelden😊  

Een rijke verbeelding hebben en ik kom uit bij sommige van mijn psychotische periodes en hoe rijk ik wel niet was. De strijd aangaan met het kwaad en hoe ik won. Verliezen en ook heb ik weleens verloren.

Wakker worden en een gedwongen opname en hoe ik wakker werd in een vreemde wereld en de verbeelding in 1 klap was verdwenen en dat was minder leuk.

Me voorstellen hoe de aarde er over 100 jaar uit zal zien en het kan de goede en de slechte kant opgaan. De mens krijgt het moeilijk en wordt met uitsterven bedreigd of de mens neemt afscheid van de hebzucht en het steeds maar meer en meer willen. En misschien is er ook nog een tussenweg.. Dat laatste geloof ik dan weer niet. Het paradijs en we kiezen met zijn allen voor een paradijselijk leven zonder geld en zonder rijk en arm en zonder nog veel meer…

Verbeelding en me een voorstelling maken van de toekomst en hoe het leven van de achter,achter en achterkleinkinderen van mijn ouders eruit zal zien.
Ik zal het niet meemaken en kan er dus alleen maar over fantaseren en mijn verbeelding gebruiken en ik blijf geloven in het goede en ik blijf geloven in een goede afloop 😊

Geen opmerkingen:

Een reactie posten