Pagina's

zaterdag 17 februari 2018

Stap voor stap

Vandaag de derde wandeling van het winterkwartet van de wandelclub. Wandel nu al weer een jaar of zeven en sinds ik ben gaan wandelen is het alleen maar beter gegaan. Herstel zoals ze dat in de psychiatrie noemen. Hou van het wandeltempo en stap voor stap onderweg zijn. Het dagelijkse leven en hoe ik rustig aan mag doen. Werken kan of moet ik schrijven hoeft niet meer. Arbeidsongeschikt en ik ga het meer en meer als vervroegd pensioen zien. Helemaal niets doen past niet bij me dus zo af en toe doe ik nog iets. In mijn eigen tempo en ik maak me nuttig voor de samenleving. Ik zie mijn uitkering ook als een onkostenvergoeding die het kapitalisme me verschuldigd is en het is genoeg.

Vandaag dus weer een wandeldag en om 7.30 uur ging de wekker. Koffie en brood smeren voor onderweg. Mijn lief wordt wakker en even een praatje. Tegen een uur of 9 vertrek ik naar het busstation. Iets te vroeg en ik heb een hekel aan haast. Om kwart over negen bij de spoorwegovergang en even wachten op de binnenkomende trein en naar de overkant. Mijn bus vertrekt om 9.30 uur dus ruim op tijd.
De bus is ook op tijd en een half uurtje later kom ik aan in het centrum van Schoonoord. Dan nog zo’n 3 kilometer lopen naar de start en finish plaats. Net onderweg en een auto stopt en ik mag mee naar de startplaats. Om twintig over tien kan ik aan de wandeling beginnen en lig voor op schema.

Zonnig en koud en handschoenen aan en het heeft vannacht een beetje gevroren en af en toe glad en mooi wit van de vorst. Even over de camping en dan het bos in. Ander bos dan in Emmen en mooie droge paden af en toe afgewisseld met een stukje fietspad. Weer richting Schoonoord en we komen uit achter het mooie openluchtmuseum Ellert en Brammert en jammer genoeg gesloten. Een stukje door Schoonoord en de pauze is vlakbij de plek waar ik uit de bus gestapt ben.
De eerste 6,5 km zitten erop en even een stempel halen en op een bankje neem ik even pauze voor brood en water. Echt veel geld ben ik op zo’n wandeldag niet nodig en naast het inschrijfgeld en de kosten van de bus geef ik meestal niets uit.

Na de pauze de weg oversteken en weer richting Wezuperbrug. Stap voor stap naar de finish en vandaag een stevig wandeltempo. Nog ruim 4 km te gaan en even later het mooie bos weer in. Langs de ijsbaan en ijs ligt er niet. Ik hoop dat ze deze winter het schaatsen nog mee mogen maken. Een smal bospad en mensen voor me en inhalen lukt even niet. Even wachten op een breder bospad en ik kan ze inhalen. Later links af en kaalslag en ik zie geen bospad meer. Verderop zie ik een gele richtingaanwijzer en die richting hou ik maar even aan. Boskap en kaal en 5 minuten later weer bos en een pad. Een stukje heide en dat hebben we nog niet gehad.
Tegen 12.30 uur bij de start en finish en besluit lekker rustig aan te doen. Zou de bus van 13.00 uur kunnen halen. Besluit de bus van 14.00 uur te nemen. Bij wijze van uitzondering een kop soep en vertrek om 13.00 uur naar de bushalte. Nu rechtstreeks en om 13.30 uur ben ik bij de bushalte. Om even over twee komt de bus en om half drie weer in Emmen. Nog een kwartiertje fietsen en tijd voor alweer koffie en een warme douche. Het was een mooie wandeling met veel zon en een mooie route.

Op naar de vierde wandeling van het winterkwartet met als start en finishplek: “Rij maar an” tussen Sleen en Schoonoord:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten