Pagina's

woensdag 21 februari 2018

niet alles is maakbaar en dat is maar goed ook

Het scherpen van mijn geest. Dit las ik laatst ergens en voor mij ook wel belangrijk. Hou van programma’s waarbij ik na moet denken en programma’s met inhoud. En het is ook 1 van de redenen van deze blog 😊

Zit al een paar weken te kijken naar een programma over China. Een heel ander land dan ons land met natuurlijk veel meer inwoners. Een 1 partij stelsel en geen democratie en wel een goedwerkende markt economie. Stel je eens voor dat er morgen een opstand uitbreekt in China. Miljarden Chinezen hebben er geen zin meer in en eisen meer vrijheid en ze willen een democratie. Werk en niemand werkt er meer… En dan de gevolgen voor ons landje en die zullen dan groot zijn. Als je kijkt wat er allemaal gemaakt wordt in China voor de Nederlandse markt.

Staken zullen ze denk ik niet zo snel doen en ook een democratie zullen ze niet willen. Een heel ander volk dan het Nederlandse volk en ook als het gaat om mensenrechten is er daar nog veel te wensen.

Afgelopen zondag en Chinese plannen. Niet op korte maar op lange termijn en zo wil men over 20 jaar Wereldkampioen voetbal worden en daar doet men nu al veel voor. Duizenden Chinese kindertjes krijgen voetballes. Veel voetbalvelden worden aangelegd en veel Europese trainers natuurlijk. Geld is geen probleem en heeft men genoeg. Kun je een wereldtitel kopen en nog veel meer vragen.
Politiek en 1 partij die bepaalt en dat is handig voor de lange termijn. Geen discussie en nog veel meer voordelen.

Probeer me voor te stellen dat Nederland het ski schansspringen op de olympische spelen van 2030 wil winnen. Honderden kindertjes worden daarvoor nu al apart gezet en krijgen ski les en geld speelt geen rol.. Bergen hebben we niet en die kindertjes gaan de hele winter naar Oostenrijk. Alleen maar voor goud. Politiek en dat zal dan wel een rol gaan spelen. De meerderheid kan het nu wel willen. Er komen verkiezingen en een andere meerderheid. En dan andere plannen natuurlijk :-)
Dan is geen politiek veel leuker. Lange termijn plannetjes maken en geen discussie. Ons land en nog maar 1 partij en meer en minder niet en dan de doelen en plannen die deze ene partij kan bedenken en kan uitvoeren met natuurlijk de economie als allerbelangrijkste…..

De zwakkeren en wat gebeurt daar dan mee en niet alles is maakbaar. De titel van dit stukje en zo kan de mens veel maar niet alles en dat wordt vaak weer vergeten.
Denk even aan de dood en hoe je door gezond te leven de dood uit kunt stellen en zonder problemen oud kunt worden en ook dat is geen waarheid. Ziekte en gezond blijven en je best doen en morgen wordt je aangereden door een auto. Ziek worden en ook dat is nooit een keuze. Beinvloeden kun je het wel (een beetje) en dan houdt het ook wel op en dat is maar goed ook.

Politiek en zonder zou kunnen en weg met al die meningen en alleen maar feiten en eigen volk eerst en dat is alweer een mening 😊

Maakbaar en ik ben wel blij dat niet alles maakbaar is. Ook al willen sommigen dit wel. Er zijn altijd bijkomende factoren en ……

Geen opmerkingen:

Een reactie posten