Pagina's

zaterdag 20 januari 2018

zaterdag 20 januari

Gisteren een fakkeloptocht in de hoofdstad van de provincie Groningen. De Groningers zijn boos en teleurgesteld. Gaswinning en de gevolgen en dan natuurlijk de schadeafhandeling. Las ook iets over een zelfstandig Noorden. Weg van de Nederlanden en het noorden onafhankelijk van het westen. Lijkt me ook wel een leuk idee en genoeg aanwezig voor een zelfvoorzienend leven. Lijkt me allemaal niet leuk. Schade aan je woning en wie repareert en wie betaald ? Vanmorgen zag ik weer het liedje van Egbert Meyers langskomen. Genog is genoeg oftewel genoeg is genoeg. Dit liedje gaat niet over de gaswinning maar met een ietwat aangepaste tekst zou het kunnen.

Vanmorgen om half acht ging de wekker. Ga weer wandelen vandaag. De tweede wandeling van het winterkwartet van de wandelclub. Vandaag vanuit Odoorn en ik neem de bus van half tien. Wil er iets eerder zijn en ik stap om even voor negenen op de fiets. Brood en water mee en veel meer ben ik denk ik niet nodig.
De bus is op tijd en de ov chipkaartlezer staat nog niet aan en ik mag gratis mee. Om kwart voor tien ben ik aan de hoofdstraat in Odoorn. De chauffeuse waarschuwt me nog even en zegt dat de zwart-witte tegels glad kunnen zijn.

De start is bij de ooringemarke op nog geen 50 meter afstand van de bushalte. Even inschrijven en 3 euro is een koopje. Beginnen met de wandeling. Normaal loop ik 15 kilometer en in het kader van genoeg is genoeg kies ik nu voor de 10 kilometer. Het heeft een beetje gesneeuwd en het is wit. Na een klein stukje door Odoorn het bos in en over de heide richting Exloo. Geniet van het winterse landschap en ik doe rustig aan. Ook omdat het een beetje glad is.
Na een uurtje nader ik Exloo. Bijna rechtstreeks en pauze. Even een stempel halen en ik besluit even verder bij de schaapskooi te pauzeren. Ook is daar de bushalte en ik zou op de bus naar Emmen kunnen stappen. Na een broodje en wat water en even rust gaat het weer op Odoorn aan. Na een stukje weer het bos in en de sneeuw is weg. Moet nog wel even door het struikgewas vanwege een omgewaaide boom. Verder weinig stormschade en nat en drassig. Weer een uur en ik ben weer in Odoorn. Om even over twaalf stap ik de Ooringemarke weer binnen. De startkaart inleveren en een kopje koffie. 2 euro 50 vind ik normaal gesproken te duur maar de bus vanmorgen was gratis.
Om even voor enen naar de bushalte en er stopt een auto. Een mede iid van de wandelclub wonende in  Angelslo biedt me een lift aan en die sla ik natuurlijk niet af. Om kwart over 1 bij het ns station in Emmen en ik neem nog even pauze op het muurtje en plotsklaps een appje en mijn lief heeft me zien zitten en bied me een warme chocolademelk aan in de bieb en ook dit sla ik niet af. Even bijkletsen en genieten van de rust van het leescafé. Er is sprake van een verhuizing van de bieb en dat zouden we jammer vinden.

Om even voor half drie ben ik thuis en het was weer een geslaagde wandeldag. Vanavond even kijken naar Andere tijden over de arrogantie van de automobilist in met name de jaren 70 en de vele doden toen in het verkeer. Denk even aan de arrogantie van de automobilist  in deze tijd. Ach ja zelf fiets ik ook vaak met losse handen en met de brutaliteit van een puber en zo is er altijd wel wat 😊

Geen opmerkingen:

Een reactie posten