Pagina's

zondag 21 januari 2018

ontspullen

Populair en het is op dit moment populair. Kijken wat je echt nodig hebt en kijken waar je echt zonder kunt. Denk even aan al die huizen vol met spulletjes van de kringloop of the action. Ook in mijn huis vind je veel spulletjes gekocht bij de kringloop of op rommelmarkten. Het maakt het wel gezellig en vol is vol. Een groter huis behoort niet tot de mogelijkheden dus eerst iets weg doen en dan pas iets nieuws kopen.
Meer en meer is de mode en eerst iets naar de kringloop brengen voor er iets nieuws kan komen. Kleiner gaan wonen en ook dat zie ik en lees ik. Een kleiner huis en alle overbodige spulletjes naar de kringloop brengen zodat anderen het weer kunnen kopen.
Ontspullen en zelf heb ik alles al en vind ik hebben totaal niet meer interessant. Veel staat er nog en het staat niet in de weg. Dus nog geen redenen om het naar de kringloop te brengen. Meedoen met kopen en kopen en ook meegedaan aan het kopen en kopen. De reclame lezen en zin krijgen in iets wat ik niet nodig ben of was en op dat moment geld genoeg 😊.
Geld en wat doe ik met mijn geld. Delen en we delen ons geld en de 1 koopt wat meer dan de ander. Overvloed en een overvloed aan geld heb ik niet. Genoeg en wat is genoeg als iedereen om je heen alleen maar meer wil en krijgt. Mensen met wie ik omga behoren bij de minima en dat is alleen maar minder en minder. Staken voor meer behoort niet tot de mogelijkheden en dat hoeft ook niet. Als het aan mij ligt tenminste.
Alle geld op een bult en gelijke porties ervan maken. Iedereen meer dan genoeg en ook dat is niet de bedoeling.
Ontspullen en de meerderheid vind op een gegeven moment dat het genoeg heeft en een kleine minderheid wil nog meer en besmet de meerderheid weer. Leuk en leuker zou zijn als die minderheid die genoeg meer dan genoeg vindt de meerderheid zou besmetten. Dit blijft 1 van mijn dromen en misschien komt die droom nog een keertje uit 😊.
Bagage en de bagage of rugzakje die ik inmiddels na 57 jaren wel heb. Vergeten en vergeten doe ik ook wel. Wat onthoud je en wat mag bij me blijven. Geestelijke bagage zogezegd. Ook dan is ontspullen leuk. Alles uit het verleden wat geen nut meer heeft in een klein doosje doen en weggooien. Het geheugen en hoe gekleurd dit kan zijn en hoe dit kan veranderen. Een goede stemming en terugkijken of balen en dan terugkijken en hoe dit 1 manier kan zijn waardoor het verleden verandert of kan veranderen. Het geheugen en hoe gekleurd en persoonlijk dit kan zijn.
Terugkijken en zelf heb ik minder en minder zin om terug te kijken. Gisteren is voorbij en we zijn onderweg naar morgen en vandaag is het allerbelangrijkste. Een glimlach op mijn gezicht als ik terugkijk en denk aan en ooit was dit wel anders.
Verder gaan en meenemen wat nuttig is en achterlaten wat minder nut heeft. Veranderen en je medemens veranderen kan niet of is bijna onmogelijk. Jezelf veranderen is dan simpeler.
Achterlaten en zo heb ik vele dingen achter me gelaten. Figuurlijk en letterlijk steeds minder nodig zijn 😊.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten