Pagina's

woensdag 17 januari 2018

Delen en verdelen

150 kamerzetels en het niveau van het gemiddelde tweede kamerlid is hoog. Lijkt me leuk als het anders zou zijn. Een verdeling tussen laag en hoogopgeleid. 11 provincies en dat kan ook zorgen voor een verdeling. 13 kamerzetels per provincie en niet kijken naar het aantal inwoners per provincie en alles voor de winnaar. Bij dit laatste gaat ons landje wat meer op de VS lijken en of we dat moeten willen 😊

Geld en alle geld op een bult en een eerlijke verdeling van het geld onder de inwoners van een land. Een appel met zijn vieren delen en een ieder krijgt een even groot stuk. Delen en in mijn huwelijk delen we alles. Alle geld wat binnenkomt op 1 rekening en iemand die de bank speelt en het beheert.
Delen en een verdeling is er nu natuurlijk ook. Als het gaat om opleiding en hoogopgeleid mag meer dan laagopgeleid bijvoorbeeld. De directeur aan top van de piramide en zo nog veel meer.

Eerlijk zullen we alles delen en de 1 veel meer dan de ander. Historisch en dit is al eeuwen zo. Wie hard werkt mag meer dan de ander en ook dit klopt niet altijd. Ik denk even aan de stratemaker en de bouwvakker. Lichamelijk zwaar werk en echt gewaardeerd wordt het niet of moet ik schrijven: Het wordt minder gewaardeerd.
Verschillen en verschillen moeten er zijn. Stemmen en verkiezingen en de meerderheid wint en krijgt gelijk. In ons land is het onmogelijk om met de meeste stemmen niet te winnen. In de VS is het andersom en kun je met de meeste stemmen ook verliezen.

De kleine minderheid die veel geld heeft en alleen maar meer wil steekt de middengroep aan en die wil ook alleen maar meer. De minderheid die weinig heeft en minder wil verliest en wie is dan uiteindelijk de winnaar ?

Delen en over een paar minuten zet ik deze woorden op het internet en even later deel ik het op facebook voor wie het maar wil lezen. Ook niet objectief natuurlijk want de computer bepaalt wie het krijgt te zien en ook dat gebeurt niet objectief. Objectiviteit en de appel in 4 gelijke stukjes verdelen en ook daar heeft men regels voor bedacht 😊

Delen en ik vind het leuk om te delen en ik hou van samen. Delen en bijvoorbeeld al het voedsel eerlijk over de wereld verdelen net als alle andere rijkdommen. Leven in Nederland en we krijgen ons deel van het voedsel en alle andere rijkdommen. Een uitkering hebben en dat is mijn deel van al het geld in ons land en ik ben er meestal wel tevreden mee.

Werk is net zoiets en hoe het werk over de mensen wordt verdeeld. Gaan voor de verdienste of gaan voor iets wat je leuk vindt en zo kan eenieder zijn of haar keuze maken. Voor sommigen is er soms niets te kiezen en die laten de keuze aan het leven over.

Een appel met zijn vieren eerlijk delen en deden we dat maar vaker. Rechtvaardig en eerlijk en hoe ik aankijk tegen samen en delen. De winst die je maakt als bedrijf gaat terug naar de mensen aan wie je die winst te danken hebt. Enzovoort enzovoort….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten