Pagina's

vrijdag 26 januari 2018

bewust worden van

Een neef heeft kort geleden zijn rijbewijs gehaald en tijd voor een auto. Fietsen en geen licht en hoe onzichtbaar je bent voor de automobilist. Bewustwording en hij had een paar weken geleden bijna een fietser zonder licht onder de auto. Klagen over en stilstaan bij het feit dat hij als fietser ook zonder licht fietste.

De auto en de automobilist in de jaren 60 en 70 en de gevaren van die tijd. Met alcohol op achter het stuur en hoe ‘normaal’ dat in die tijd was en de pakkans was nihil. Lezen en ik las jaren geleden een stukje van een bekende Nederlander en hoe hij een vriendin was verloren door een alcomobilist en iedereen kreeg de schuld behalve die dronken bestuurder. Gelukkig zijn we ons nu bewust van het gevaar van alcohol op achter het stuur en niemand vindt dit in deze tijd normaal.
Asbest en hoe slecht dit is en hoe we dit jaren lang niet wisten en zo nog veel meer.

Bewustwording en hoe ik soms mensen iets kwalijk heb genomen en hoe ik later dezelfde ‘fouten’ maakte. Het leven en hoe iets soms geen keuze is maar gewoon het leven. Iedereen doet naar vermogen zijn of haar best en wanneer mag je iemand iets verwijten en wanneer niet. De tijd en hoe ook ik door de tijd wijzer en milder ben geworden en minder ben gaan oordelen en veroordelen.
Bewustwording en je bewust zijn van het feit dat er maar 1 aarde is en dat alles eindig kan zijn. Het gas raakt een keer op en ook aan de hoeveelheden andere grondstoffen zitten grenzen. Het klimaat en de gevolgen van het steeds maar weer meer en meer willen.

Je niet bewust zijn van het feit dat geen licht op de fiets hebben een gevaar is en dat je dan soms je leven op het spel zet. Totdat er iets verandert en je zelf auto mag rijden. Iemand iets kwalijk nemen en hij of zij weet niet beter.
Hoe een hekel ik heb gekregen aan bijvoorbeeld oordelen en veroordelen en ik ben me er wel van bewust dat ikzelf ook wel eens oordeel en veroordeel. Vooroordelen en ik was me er ook niet van bewust dat ik soms ook last heb van vooroordelen. Hoe de mens meestal verre van perfect is.

Bewust geworden van het feit dat geen enkel mens perfect is. Ook iets wat sommigen als een mening zien en niet als een feit.
Regels en soms zijn er in mijn ogen teveel regels. Las gisteren iets over statiegeld op blikjes en plastic flesjes. De mens doet alles voor geld en zal dan geen blikjes of plastic flesjes meer in de natuur gooien. Mensen bewust maken van het feit dat dit schadelijk is voor de aarde en uiteindelijk dus ook slecht voor de mens zou leuker zijn.

De smartphone en fietsen en autorijden met gebruik van en strafbaar stellen. En een boete natuurlijk. Een vader verliest zijn kind die al append onder een auto komt en gaat daarna de scholen bij langs om de scholieren te vertellen van en dit helpt dan weer veel beter dan een boete. Alweer bewust worden van…..
Wat jaren geleden als normaal werd gezien en is nu niet normaal meer. Dat geeft de burger moed denk ik dan en zo blijft er altijd hoop voor mensen die  minder en minder willen. Voor het leven, voor de natuur en voor het mens zijn..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten