Pagina's

zaterdag 30 december 2017

Werd vanmorgen wakker

Woke up this morning

Veel Engelstalige liedjes beginnen met deze regel. Wakker worden en de dag beginnen en avonturen beleven. Ken ook een achterhoekstalig liedje met deze beginregel. Werd vanmorgen wakker. Morgen voor de laatste keer wakker worden in 2017 en een dag later voor het eerst wakker worden in 2018. Vind het elk jaar weer bijzonder. Slapen gaan en in een nieuw jaar weer wakker worden 😊
Wanneer ben je wakker en wanneer slaap je? Soms lees ik iets over mensen die weigeren wakker te worden en iets over mensen die wel wakker zijn. Het systeem en het systeem zien zoals een ieder het ziet. De samenleving met al zijn verschillende rollen en het systeem zien als iets dat ontworpen is om rijk, rijk te laten blijven of nog rijker te maken en arm blijft natuurlijk arm. En wanneer ben je rijk en wanneer blijf je arm.. Ook daar denk in anders over dan de gemiddelde mens…
Anders en ik zie het anders dan de gemiddelde Nederlander. Zou het wel eens anders willen zien. Niet de economie en het geld centraal maar gewoon anders. Ik zou ook kunnen schrijven dat ik vind dat de meerderheid slaapt en het niet anders kan zien 😊 En misschien kan het ook wel niet anders. De mens met al zijn positieve en minder positieve eigenschappen en dan is de democratie en het kapitalisme het enige ware en juiste geloof.

Elke morgen word ik dus weer wakker en mag ik weer een nieuwe dag beleven. Redenen en zo zijn er vele leuke redenen om wakker te worden. Koffie en een peuk en een broodje.. De tv en de computer en andere ochtendrituelen.
Werken hoef en kan ik niet meer en dat is voor mij dus geen reden om wakker te worden. Geld verdienen en ik krijg het gratis. Tja zonder kan niet en ik zie mijn uitkering als een onkostenvergoeding die het kapitalisme me verschuldigd is.

Wakker worden en het licht zien worden. De kou voelen in de winter en de warmte in de zomer. Samen met mijn lief de dag beginnen. Dagbesteding en bezig zijn met mijn blog. Bezig zijn voor het inloophuis. Bezig zijn voor anderen. Zinvol en het is leuk.
Mogen leven en mogen. Mens mogen zijn zonder dat ik nog al te veel moet. Geen werk zogezegd en geen materiele wensen. Tevreden mogen zijn met wat ik heb zonder dat veel meer en meer tot de mogelijkheden behoort.

Een mening mogen hebben en nog veel meer mogen. Genieten van een moi tegen mijn medemens. Een beetje winkeltje spelen en de koopzegels en het bonnetje mogen weigeren.
Af en ik vind ons land wel af. Tijd voor anders. Ook een reden om in de ochtend op te staan. Laten zien dat het anders kan en anders mag.

De wereld daarentegen is nog lang niet af met al zijn honger en geweld. Weten dat mogen leven in ons land een voorrecht is en  dat we eigenlijk niets meer te wensen hoeven te hebben.
Wakker worden en ik hoop nog lang wakker te mogen worden. Genieten en af en toe balen van het leven en meer genieten dan balen. Streven naar beter en ontwikkeling en zelfontplooiing. Ademhalen en ook dat zie ik als een voorrecht.

Eens stopt ook voor mij het leven en tot dan ga ik gewoon door met….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten