Pagina's

dinsdag 19 december 2017

de eerste keerEen jonge vrouw wordt moeder en verheugt zicht hier op. Meubeltjes uitzoeken voor de kinderkamer en alvast wat kleertjes kopen. Ze denkt aan het kind en aan al die eerste keren waarin ze hem of haar mag begeleiden.
Je wordt geboren en je weet niet wat je overkomt. Alles is nieuw en vreemd voor je en dan mag je de wereld gaan ontdekken. Je eerste hapjes en dan kruipen en dan ga je automatisch leren lopen. Dit gaat dan weer gepaard met vallen en opstaan. De eerste prikjes om te voorkomen dat je een ernstige ziekte krijgt. Het doet pijn en je snapt het even niet en dan getroost worden. De eerste keer bij de dokter samen met je ouders omdat je alleen maar huilt  en pijn hebt.
Heel veel van die eerste keren vergeet je en je hebt nog niet de vermogens om iets te onthouden en het leven is vooral ontdekken, genieten  en leren.
De eerste keer dat je naar school gaat en  je een dagje alleen bent zonder je ouders en je mag het alleen doen.
Mijn eerste herinneringen heb ik aan het leren fietsen. Iets wat ik niet wou en waar ik het nut niet van inzag totdat ik zag dat het leuk is om het te leren.
Zo maak je heel veel eerste keren mee en ook heel vaak enige keren. Elke nieuwe dag wordt je weer voor het eerst op die dag wakker en vaak is het op die dag ook de enigste keer dat je wakker wordt.
Zo zijn er in een mensenleven ook hele vervelende eerste keren. Als ik dan naar mijn eigen leven kijk dan heeft vooral het overlijden van mijn beide ouders veel indruk gemaakt. Dit zijn dan weer eerste en enige keren die ik niet graag over wil doen. Ik denk ook nog wel eens terug aan de eerste keer dat ik gedwongen werd opgenomen en de dagen erna. Het is dan wakker worden in een vreemde wereld en dat is dan ook geen prettige eerste keer. De eerste keer dat ik verliefd werd kan ik me ook nog herinneren en de eerste keer met mien lief naar Normaal. Dat is dan ook weer een eerste keer die ik nooit zal vergeten. Het is nu bijna 2013 en dat betekent een nieuw jaar en men heeft het ook wel over het afsluiten van een oud jaar met vuurwerk en kniepertjes en het beginnen van een nieuw jaar met een rolletje, een borrel en een oliebol. Ik vind het elk jaar weer bijzonder om wakker te worden op de eerste dag van een nieuw jaar. Ik verheug me er altijd weer op. Wakker worden op 1 januari van een nieuw jaar.  De eerste keer wakker worden in 2013 en dan nog een heel jaar voor je hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten