Pagina's

zaterdag 9 december 2017

Kerst (gedachte)

Iets meer dan 14 dagen en het is weer Kerst. Vrede op aarde en andere dromen en ook deze Kerst zal het geen Vrede zijn. Mens zijn en dromen die je met anderen mag delen en de vele verschillende dromen natuurlijk. Plekjes op deze mooie aarde waar geweld bij het dagelijkse leven hoort. Andere plekjes waar men honger heeft en een Kerstmaaltijd een mooie droom zal blijven.

Ons land en men verwacht dat de Nederlander dit jaar weer voor meer en meer gaat. Een nieuw record als het om geld uitgeven gaat Echt blij word ik zelf niet van dit nieuws. Altijd maar weer meer en meer. Geld en hoe men de Kerst weer in geld uitdrukt. Drukke tijden voor de winkelier en de pakjesbezorger. Pieken als het gaat om online bestedingen en de drukke winkelcentra.

Dromen van een laagterecord als het gaat om bestedingen. Dat doe ik wel. Mijn eigen Kerst en eten en drinken en zo gewoon mogelijk. Mijn lief haar wensen staan voor mij centraal en mijn eigen wens is niet zo belangrijk. Geld en liefde en samen zijn is niet in geld uit te drukken en heeft natuurlijk veel meer waarde.

Lijkt me ook wel leuk. Iedereen doet een weekje rustig aan en de agenda legt men even aan de kant. De tijd nemen voor alles en vooral voor jezelf. Nadenken over het steeds maar meer en meer willen. Nadenken over de toekomst van jezelf en je kinderen. Gaan voor minder en minder.

Dromen en wakker worden en even lopend naar de winkel en ik kom geen auto tegen. Alles staat stil en op het voetpad is het druk. Kopen en niet meer dan nodig en iedereen neemt even de tijd voor.. Dit droom ik weleens en hoe snel ik weer wakker ben De vele auto en de zeldzame wandelaar. Een enkele fietser en ik ben weer wakker….

Kerst en samen zijn en dan is het geld niet zo belangrijk meer. De Kerstboom en uitbundig versierd of alleen een piek en een paar lampjes. De Kerstmaaltijd en niet anders dan op een andere dag. Samen een spelletje doen of samen een eindje wandelen. Verlies en ik denk even aan een buurvrouw wiens man kort geleden is overleden en hoe haar Kerst zal zijn. Geld heeft dan even geen waarde meer en ook het meer en meer speelt even geen rol. En zo kan het voor velen zijn. Verlies en wat verliezen we met de steeds maar nieuwe records en steeds maar…. En wat is de winst.

Na de Kerst en de kater en de drukke agenda. Het leven en de sporen van en wat schieten we ermee op. Gezelligheid en overvloed en de gevolgen voor morgen.

Vrede en vrede op aarde en het blijft een mooie Kerstdroom. Kerstfeest voor iedereen en het gaat even niet om de vele verschillen tussen de mensen in ons kleine landje. Of groter de vele verschillen tussen landen, volkeren en continenten. De economie en hoe onbelangrijk dat kan zijn en uiteindelijk is.

Minder en minder en kiezen voor de liefde en de harmonie. Samen en aandacht voor elkaar. Met of zonder het internet en met en zonder de smartphone. 

Gewoon omdat we allemaal mensen zijn en daardoor op elkaar lijken. Zoek de verschillen en zie de overeenkomsten!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten