Pagina's

vrijdag 22 december 2017

2017 en verder naar 2018Emmen, Emmen-zuid, Nieuw-Amsterdam, Coevorden, Hardenberg, Mariënberg, Ommen, Dalfsen en Zwolle. En verder.. Olst of is het Wijhe, Deventer, Zutphen, Dieren, Arnhem en Nijmegen. Wachten en verder.. Nijmegen-Heyendaal, Mook Moelenhoek, Cuyk, Vierlingsbeek en Venray. Ik weet nu even niet precies de volgorde... De trein en meer dan 3 uur onderweg. Heen en terug en we halen de 7 uren. Vele zaterdagen onze weg. Op weg naar Sylvia en Micha, onze kleinzoon. De weg naar Venray en is het de weg of de bestemming. Een einddoel hebben en soms ben je onderweg zonder dat je de bestemming weet 😊

2017 en wandelen. Ook 1 van mijn hobby’s. Soms niet verder dan de winkel en soms 15 kilometer en soms een rondje Emmerdennen.

Schrijven hoort ook weer bij 2017 en meer dan 130 a4tjes volgeschreven. Over het leven en over wat me bezighoudt. De Inloper, het maandblad van het inloophuis en elke maand weer een boekje maken met veel woorden en soms met onzin of is het altijd zin.

De liefde en nog steeds bij mijn Lief. Er voor elkaar zijn en dienstbaar zijn. Er zijn voor elkaar zonder mezelf voorop te stellen. Niet belangrijker dan de ander willen zijn en harmonie. Samen gaan slapen en samen wakker worden. Samen koffie en je eigen gang kunnen gaan. Perfectie hoeft niet en mag niet. Elkaars fouten kennen of moet ik het dan over minder sterke eigenschappen hebben.

De WAO en ik zie mijn uitkering meer en meer als een onkostenvergoeding. Een vergoeding die het kapitalisme me verschuldigd is. Ik vraag niet om geld maar ik ben het nodig en zonder kan niet meer. Genoeg is ook goed genoeg en niet streven naar meer en meer. Een eindpunt hebben en meer of is het minder ook niet..

Tijd en aan tijd geen gebrek. Het muurtje bij de Hema of het station. Gezien worden en geen grijze muis willen zijn. Gesprekken met en zonder diepgang. Over het leven en boodschappen doen. Iemand de weg wijzen en meestal letterlijk. Nietsen en meer en minder ook niet. De tijd en tijd genoeg hebben in een wereld waar de meesten aan tijdgebrek lijden.

Plannen en vakantie en een elektrische fiets. IK ben al 2 jaar van plan zo’n fiets te kopen en tot nu toe niet van gekomen. Misschien 2018. Vakantie en 2017 werd het Valkenburg en voor 2018 weer met een bus op pad. We zien wel. Lijstjes en een lijstje hebben voor 2018 en verder… Nee niet echt. Zie wel wat het leven ons/me brengt. Leven bij de dag, de maand of het jaar en steeds minder willen. Dat dan weer wel.

Goed genoeg en 2017 was goed genoeg en meer hoeft ook niet. Van 2018 verwacht ik hetzelfde. Terugkijken en meestal kijk ik verder dan 1 jaar terug. 
Gebeurtenissen die invloed hadden op de rest van mijn leven. 2017 en niet veel verschillen met 2016. Zonder echte hoogtepunten en wat belangrijker is ook geen echte dieptepunten.

Gedoe in mijn hoofd en ook dat was er af en toe. Het hoort er ook bij en even hard werken en het is weer rustig.

2 woorden voor 2017 en mijn verwachtingen voor 2018: Goed genoeg!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten