Pagina's

vrijdag 17 november 2017

kinderen en kindertijd

Denk soms met plezier terug aan mijn kindertijd. Mijn eigen koninkrijk aan de Oostelijke Doorsnee en het feit dat ik altijd buiten te vinden was. Herinneringen vervagen met het ouder worden en het gevoel kan blijven. Mijn leven verdelen in periodes van 10 jaar en van 0 tot 10 jaar en 1 van mijn gelukkigste periodes. Ook nu ben ik gelukkig 😊.
Kinderen en kinderen en zelf heb ik geen kinderen. Oom zijn en mijn zussen hebben kinderen en ik mocht oom zijn. Terugdenkend aan mijn eigen kindertijd en wat ik heb gemist. Het voornemen om een goede en leuke oom te zijn voor de kinderen van mijn zussen en dat is denk ik wel gelukt.

Zonder oordelen en zonder meningen en daar denk ik dan aan als ik met kinderen speel. Simpel en leuk en genieten van het stoeien en samen zijn.
Mijn eigen kindertijd en wat ik toen dacht en hoe ik toen tegen de wereld aankeek en soms is er weinig verandert en zie ik alles nog met mijn kinderogen en dan op een volwassen manier.

Man zijn en altijd kind blijven. Ook dat hoor ik weleens om me heen.. Ik heb twee kinderen en mijn vrouw drie en hij zag zichzelf nog als een kind. Oh, toen was ik nog een kind en ik zag alles anders en wat is anders…. Verkeerd of fout of is het de jeugdige onschuld. Zonder scholing en zonder alle invloeden waar je als volwassene aan wordt blootgesteld. Als man een beetje kind blijven en daar is op zich niet zoveel mis mee…..
Missen en soms en heel soms had ik zelf ook wel kinderen gewild. Het leven en het moet passen en het juiste moment. Oom zijn vond ik leuk om te zijn en nog weleens. Hoop dat mijn neven en nichten op een leuke manier aan me terug kunnen denken en ik denk dat dat wel gelukt is. Afgelopen maand een familiedag en een meisje van 3 vind me heel lief 😊 En daar doe je het dan voor.

Opa zijn en samen met mijn lief opa en oma kunnen zijn. Micha is afgelopen vrijdag 6 jaren jong geworden en ik mag weer 50 jaren ouder zijn. Zijn geboorte was voor mij 1 van de redenen om het anders te gaan doen. Schrijven en van me af schrijven en stoppen met het bier en die muziek en wat het me heeft gebracht. Alles nuchter zien en een steeds beter gevoel.
De toekomst en de jeugd heeft de toekomst en wat laten we voor ze achter. Ik ben wat dit betreft niet altijd even positief. Het meer en meer en die vele gekte die ik om me heen zie en wat ik ervaar. Dan laten we niet veel goeds achter voor de kinderen. Uitdagingen en dan krijgt de jeugd wel de kans om het anders te doen.

Minder en minder en het niet beter hebben en krijgen  dan je ouders en wat is dan beter….. Meer en meer en een groter huis of kan beter er anders uitzien. Samen en zo zullen we het meer en meer samen moeten doen. De toekomst en de robots. De toekomst en de klimaatverandering om zo maar twee dingen te noemen. Het geld en kan de rol van het geld anders worden. Werken en hoe ziet het werk erover 30 jaren uit. Revolutie of komt er een Evolutie en zo blijft de toekomst ongewis.. En kan de toekomst ons verrassen of gaat het door op de ingeslagen weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten