Pagina's

zaterdag 25 november 2017

gekte

Een avondje tv en hoeveel gekte ik wel niet tegenkom. De vele reclame die ervoor moet zorgen dat we blijven kopen en kopen. Het leven lijkt dan niet meer dan geld verdienen en weer uitgeven. Programma’s die zo om de tien minuten worden onderbroken door weer reclame. Zin en dan zap ik maar weer verder om bij andere reclame uit te komen. Programma’s kosten geld en reclame zorgt voor inkomsten en zo is de cirkel rond. Vind het soms ook wel grappig en ik zie alleen maar……

Gekte en die gekte die ik zie om me heen.. Normaal en voor velen normaal en weten dat ik behoor bij een minderheid. Ook dat is niet erg. Jaren geleden en gek worden van al die gekte om me heen. Mensen tegenkomen die hetzelfde hebben ervaren en voor wie het systeem niet echt gezond is. Wennen en aan veel gekte ben ik inmiddels gewend. Wetende dat er nu eenmaal veel mensen auto rijden. Auto en gekte en hoe ik moest wennen aan al die auto op de weg. Jarenlang binnen gezeten. Op een afdeling en braaf mijn werk doen. In de veronderstelling dat anderen ook werken en hoe ik moest wennen aan al die mensen die niets anders doen dan auto rijden. Ook dat kan natuurlijk werk zijn.
Mijn eigen kijk op de wereld en hoe het werkelijk is en dan zie en ervaar ik vele verschillen.
Anders en het ideale en het ideale systeem bestaat niet. Go with the flow en verder niet al te veel nadenken over de toekomst en de toekomst komt toch wel en het kan alleen maar gekker worden of is het anders en beter worden....
Psychose
Psychotisch zijn is ook een vorm van gekte. Stemmen of leven in een fantasiewereld en hoe elke psychose weer persoonlijk is. Verwardheid en hoe al die prikkels om je heen kunnen zorgen voor verwardheid. Hoe sommigen in een psychose iemand anders geweld aan doen en erger. Dat beeld krijg je dan als je de krant leest. Hoe velen in een psychose geen vlieg kwaad zullen doen en beter.. Sommigen willen de wereld verbeteren of zoeken een betere wereld en die psychose is voor hen  een middel om dat te bereiken.
Afgelopen week weer last van stemmetjes en hoe normaal dit voor mij soms is. Verward en in de war raak ik er niet meer van. Hoe samenhangend en logisch een psychose kan zijn en dat is zeldzaam. Prikkels en vooral doorgaan met wat ik normaal ook doe en wachten tot het dooft en het rustiger en rustiger wordt in mijn hoofd. Medicijnen en de steun die je daar van kunt krijgen en hoe het soms lijkt dat dat pilletje niet meer werkt.
Hoe ik in mijn leven vele mensen ben tegengekomen die gek zijn geworden van en hoe er vaak geen oplossing is. De schade die een psychose kan aanbrengen en de bijwerkingen van de medicijnen en kiezen tussen het minste van twee kwaden. Geluk en dan heb ik geluk gehad. In mijn hoofd werkt alles nog en ook in het dagelijks leven kan ik redelijk functioneren. Onderscheid maken tussen wat echt en onecht en nep is, is voor mij ook niet echt moeilijk meer. Opnames en crisis en ook dat heb ik denk ik achter me gelaten. 
Ouder, wijzer worden en leren van je ervaringen  en hoe blij ik daar weer mee ben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten