Pagina's

vrijdag 6 oktober 2017

voeding voor lichaam en geest

Net terug van de aldi. Elke vrijdag boodschappen doen en melk, koffiemelk en broodbeleg voor de hele week halen. Voeding voor het lichaam en zo af en toe neem ik even ander broodbeleg mee. Vaak hetzelfde natuurlijk en zo natuurlijk is dat niet… Eten en drinken en de hollandse pot en heel vaak eten we elke week hetzelfde. Koken wisselen we af.. Voeding voor het lichaam en dan heb je ook nog verkeerde voeding voor het lichaam. Voeding waar je ziek van kunt worden en ik denk even aan mijn dagelijkse sigaretten. Verslaafd en te moeilijk om te stoppen. Ach denk ik vaak. Ik moet toch ergens aan dood gaan. Oud worden en verkeerde voeding en door verkeerde voeding haal je de gemiddelde levensverwachting niet. Stoppen met roken en hoe vaak ik dit wil of niet wil. Zo is er meer verkeerde voeding. De schijf van vijf of zoiets en wat je dagelijks nodig bent en wat niet. Doe zelf zo gewoon mogelijk over voeding en let niet echt op zoiets als de schijf van vijf of andere (on)zin. Onzin en wat is zin en onzin als het om eten en drinken gaat. Er zo gewoon mogelijk mee omgaan en ik zie en merk op een gegeven moment de gevolgen. Of niet natuurlijk.
Voeding voor de geest en ik denk even aan de koopman die in bijna iedere Nederlander huist. Zo goedkoop mogelijk en geen cent teveel willen betalen. Voeding voor de geest en twee halen is drie betalen. Oh andersom en 3 halen is 2 betalen en hoe vaak ik dit wel niet tegenkom. Nodig of niet. Een koopje en daar moeten we bij zijn.

Voeding en voeding voor de geest en tv. Kijk graag tv en dan documentaires en programma’s als ‘Geloof en een hoop liefde” Ik zie het als voeding voor mijn geest. Reclame op tv en ook dat is voeding en hoe ik daardoor be├»nvloed wordt. Kopen doe ik niet zoveel meer. Aanzetten tot geld uitgeven en iets anders is reclame niet. Geld verdienen en weer uitgeven en veel meer lijkt het leven soms niet te zijn. Reclame en voor mij een reden om de tv zachter te zetten of even iets anders te gaan doen. Ik ken mensen die om die reden geen tv kijken en gelijk hebben ze!!
Het nieuws en ik las deze week een stukje over vergif en hoe het nieuws vergif kan zijn voor de geest. Rampen, schietpartijen en nog veel meer ellende en ik kan er niets mee. Veranderen kan ik het niet en ik hoef ook niet alles te weten. Negatieve energie zogezegd en ook weer een soort voeding voor lichaam en geest.

Lichaam en geest en hoe je die twee niet los van elkaar kunt zien. Slechte voeding en misdragingen als het gaat om bijvoorbeeld alcohol en drugs en hoe je daardoor ook psychische  problemen kunt krijgen. Negatieve energie in de vorm van bijvoorbeeld het nieuws en de uitwerking op je lichaam en geest.
Balans is dan belangrijk. Kijk tv en weet dat er meer is dan wat men je op die tv laat zien. Kijk om me heen en genieten van het kleine en wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd.. Geld en er is meer in het leven dan alleen maar geld en meestal hebben  mijn wensen niets te maken met geld uitgeven. Met geld kun je geen geluk kopen en het helpt ook niet. Ook daar denken velen anders over en dan is het: “met geld kun je geen geluk kopen maar het helpt wel”.

De typische Nederlander en dan de koopman en de dominee en het calvinisme. (misschien iets voor een volgende blog). Traditie en die traditie is meer dan honderden jaren oud. Kiezen en ik probeer meestal voor iets anders te kiezen en ook dat lukt me niet altijd….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten