Pagina's

vrijdag 27 oktober 2017

Typische Nederlanders

De reclame en er kwam een spotje langs voor en over de typische Nederlander. De ja en ja sticker op de deur en de aanbiedingen.. 3 halen en 2 betalen en alles wordt gekocht. Nodig of niet en dat maakt niet uit. De alles wat je kunt eten restaurants en hoe meer hoe beter voor een vaste prijs. Is dit de Nederlander en de typische Nederlander denk ik dan. Reclame en hoe het altijd gaat om kortingen en voordelen. Gas en licht en hoe je door steeds weer over te stappen geld kunt verdienen. De tv en de reclame en je gaat denken dat het alleen maar om handel en geld verdienen gaat. De e-mail en kreeg vandaag een mailtje van de mediamarkt en hoe ik weer een euro kan verdienen.  Werelden en heel vaak is dit niet mijn wereld en hoe zit het met mijn medelanders. Is dit allemaal typisch Nederlands  of zie je dit ook in andere Europese landen.

Typisch Nederlands en de afgelopen weken naar een serie gekeken over de geschiedenis van ons land en het calvinisme. Eeuwen geleden begonnen en nu nog steeds. De koopman en de dominee en evolutie door de eeuwen heen. Of is het een gebrek aan evolutie. Sober en zuinig leven en al je talenten moet je benutten en de handel natuurlijk.
Niet iedereen kijkt tv en ziet die idiote reclame. Niet iedereen is een koopman of een dominee. Nederlander zijn en wat betekent dit….

Oranje is ook zoiets. Het voetbal en de EK en WK en iedereen koopt een nieuwe tv en haalt een kratje bier bij de super. De vele reclame die je tegenkomt ten tijde van het voetbal, oranje hamsters en nog veel meer. Gelukkig doen we ook in 2018 niet mee. We en dat valt me dan ook op. Wij winnen als een Max Verstappen het goed doet of de dames-voetballers het beter doen dan de mannen. Het wij gevoel tijdens bijvoorbeeld Koningsdag en hoe we dan allemaal naar de vrijmarkt gaan en kopen en verkopen.
Een typische Nederlander zijn en ik doe mijn best om geen typische Nederlander te zijn. Reclame lees ik niet en op vele aanbiedingen ga ik niet in. 1 bril halen en 2 gratis en ik heb aan 1 bril genoeg. Geld en ook ik moet roeien met de riemen die men mij gunt. Veel nodig en mijn best doen om niet veel nodig te hebben. Zuinig en sober leven en iets overlaten voor toekomstige generaties en ook dat kun je typisch Nederlands noemen.

Invloeden en hoe we beïnvloed worden door de mensen en de wereld om ons heen. In een welvarend land leven waar niemand honger hoeft te hebben. De goede sociale voorzieningen en hoe we zorgen voor de zwakkeren en ook dat wordt minder….
De wereld en het kapitalisme en het meer en meer natuurlijk. De vooruitgang en hoe we alles doen om het door te laten gaan. Een pas op de plaats zou leuk zijn en ook daarover schrijven doe ik misschien wel te veel.

De tv kan uit en reclame hoef ik dan niet meer te zien. De typische Nederlander en het individu en de vele miljoenen mensen die van meer en meer nooit genoeg krijgen. Het vele en het vele en de feestjes die we als volk willen vieren en soms ook vieren. Hoe we allemaal op elkaar lijken en op elkaar willen lijken. 
Gelukkig mag, kan en hoef ik er niet aan mee te doen en toch voel ik me een Nederlander en  ik doe mijn best om geen typische Nederlander te zijn…. 😊

Geen opmerkingen:

Een reactie posten