Pagina's

zaterdag 9 september 2017

mijn hobby's

Wandelen en een jaar of 10 geleden weer begonnen met wandelen. In mijn tienertijd lid van een wandelclub. Leuke dagen. Met de bus naar een wandeltocht in de omgeving en netjes in de maat lopen. In mijn diensttijd weer lopen en lange marsen. Jarenlang niet gelopen tot ik een jaar of tien gelden weer lid werd van een wandelclub. Met een busje naar wandelingen in de wijde omtrek. Wandelen is de haast uit je hoofd lopen en kijken wat er overblijft. Herstel en mijn herstel is begonnen met het wandelen. In 2012 het Pieterpad gelopen en denk nog weleens terug aan die unieke plekjes in ons land die ik toen gezien heb. Veel vergeet ik  maar aan veel wandelingen heb ik nog leuke herinneringen.

Schrijven en als je me tien jaar gelden had verteld dat ik dat ooit zou gaan doen, had ik je voor gek verklaard. Luisteren en luisteren naar je hart en een 5 of is het 6 jaar gelden mee begonnen. Lees weleens wat terug van die begintijd en ik lees een hoop frustratie. Schrijven en ook dat is voor mij herstellen. Ook creativiteit natuurlijk en gewoon ergens beginnen en kijken waar ik uit kom. Hersenkronkels zogezegd en gewoon mijn vingers op het toetsenbord en starten. Leuk om te doen. Korte stukjes en langere stukjes en als het om mijn blog gaat probeer ik het te beperken tot een woord of 500. Schizofrenie en creativiteit en dat zie ik dan terug.

Niets doen en nietsen. Ook een hobby van me. Mag graag op het muurtje bij de Hema, of op het muurtje bij het station zitten. Gewoon nietsen en kijken naar al die drukte om me heen. 2017 en iedereen heeft het druk en de meesten hebben het nog drukker dan vroeger en drukker dan hun ouders. Haast en druk hebben en als je dat niet hebt, lijk je niet meer mee te tellen. Rust en hou van rust en rustig aandoen. Haast heb ik niet meer en ik kan het ook niet meer aan. Vind het heerlijk om lopend de boodschappen te doen en alle tijd te hebben. Niet meer werken en 1 van de voordelen is dat ik tijd genoeg heb. Nietsdoen is gewoon leuk en geest verrijkend natuurlijk

Tv en in de lente en zomer kijk ik bijna geen tv. Het licht buiten en de hogere temperaturen en ik ben dan veel buiten te vinden. Ook iets wat ik nog van mijn jeugd ken. De herfst en de winter en tv en ik vind het heerlijk om dan tv te kijken. Documentaires en meer en kennis opdoen. Kennis vind ik dan belangrijk. Mensen die op reis gaan en bijvoorbeeld programma’s over het leven en de toekomst. Weet dat het vaak overgoten wordt met een sausje en dat weten doet anders kijken. Groeien niet als het om inkomen en geld gaat en om meer en meer maar groeien als het gaat om kennis en natuurlijk ontspanning. Dat laatste valt wel weleens tegen. Tv zenders met veel reclame sla ik zoveel mogelijk over. Programma’s zonder dat er om de tien minuten reclame is, hebben mijn voorkeur.

Het leven en ook dat is een hobby van me. Plezier hebben in leven en genieten van wat het leven me biedt. Goede en slechte eigenschappen hebben en mens zijn. Eigenlijk is dat 1 van mijn leukste hobby’s. Genieten van bijna alles wat ik doe. Koken voor mijn lief en de boodschappen. Samen spelen en genieten van onze kleinzoon en samen in de trein. Bezig zijn met van alles en nog wat of met niets natuurlijk. Ook balen hoort daarbij en gelukkig wordt dat minder en minder 😊

Geen opmerkingen:

Een reactie posten