Pagina's

vrijdag 15 september 2017

even een pas op de plaats

Gisteren had men het weer over een stijging van de koopkracht. Vooral voor de werkenden en nog meer geld om uit te geven aan nutteloze rommel. Ook in het nieuws en (misschien) gaat het eigen risico in de zorg weer omhoog. Stemmen en op een partij gestemd die het eigen risico wil verlagen en nu denkt die partij er weer heel anders over. En de stemmen zijn binnen

Loonstijgingen en een te kort aan werkers in bijvoorbeeld het onderwijs. De oplossing is een loonstijging en dat zou scholieren en anderen er toe moeten aanzetten om voor het onderwijs te kiezen. Ook een tekort in de ouderenzorg en dan ook daar maar de lonen omhoog. Geld als middel om problemen op te lossen. Dit zie ik wel wakker. Overvolle treinen bijvoorbeeld en als lokkertje goedkopere treinkaartjes buiten de spits. De weekenden en goedkope kaartjes om de treinen vol te krijgen. Hoe geld ons aanzet tot handelen..
Een pas op de plaats lijkt me wel leuk. Even geen veranderingen als het gaat om de hoogte van het loon en als het gaat om de hoogte van de prijzen. Stilstand en even met zijn allen nadenken over hoe we verder willen. Meestal willen we alleen maar meer en meer en stemmen we op de partij die ons dat beloofd.

Uitkeringen en die gaan al jaren lang niet zoveel omhoog dan de lonen. Werken moet mag niet meer en ook dat is een droom. Werken moet en zal altijd blijven moeten en moet beloond worden. Niet werken gestraft en minder aantrekkelijk maken. Vrijheid en ik denk even aan de hersenspoeling die we dagelijks krijgen.
Een pas op de plaats en dit jaar al meer dan 90 stukjes geschreven over van alles en nog wat en vooral over minder en minder. Ook een vorm van meer en meer en ik ga het verder dit jaar even anders doen. Even rustig aan en 1 nieuwe blog per week en ook niet meer en misschien minder.

Tijd genoeg hebben en hoe kom ik de tijd door. Naast het nietsen, wandelen, tv kijken en het schrijven iets erbij zoeken. Als het gaat om energie heb ik nog wel wat energie over voor iets nieuws. En in vele opzichten wilde  ik als het om schrijven en delen gaat ook meer en meer…..
Even nadenken over wat ik verder nog met mijn tijd kan doen. Misschien weer verplichtingen aangaan in de vorm van vrijwilligerswerk. Iets voor een ander betekenen op een positieve manier. Ook schrijven zie ik als een positieve tijdsinvulling en dat is weer wat anders.

Even een pas op de plaats om tot rust te komen. En kalm an kijken naar iets nieuws. Stilstand is achteruitgang maakt men ons wijs en soms is dat zo en vaak niet. Stilstand kan aanzetten tot iets nieuws en kan bijvoorbeeld zorgen voor een evolutie of is het revolutie.
De tijd nemen om even na te denken over en dat kan ik iedereen aanraden en ik ga het zelf ook even doen.. Minder en minder kan leiden tot meer en meer… En dan niet als het gaat om de economie, geld uitgeven en andere gekte..

Dit is het dan voor deze week en tot het volgende weekend voor weer wat nieuws of is alles oud. Dat kan ook natuurlijk….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten