Pagina's

zaterdag 2 september 2017

de basis

Jarenlang computerles gegeven en dan ging het om de basis. Windows, word en het internet en welke kennis ben je nodig om dit goed en ongestraft te kunnen doen. Ik deed het voor die ander en natuurlijk ook voor mezelf. Leren omgaan met mijn sociale fobie en ik moest natuurlijk meer weten dan de cursist. Dus voor mijn eigen kennis van de computer en windows was het ook goed.

De basis en jarenlang luisteren naar muziek en de alcohol en meer boeide me niet. Het slechte gevoel achter me laten en op naar het goede gevoel was ook belangrijk. Elke twee weken een gesprek bij de GGZ en verder kwam ik niet. Begonnen met schrijven en stoppen met de muziek en de alcohol en dit was achteraf de oplossing. Drinken en ik drink alleen nog maar koffie en water en de muziek en ik heb alles al gehoord. Kiezen voor de stilte en voor rust.
Balen van al die jaren doe ik ook niet. Ik krijg dan het gevoel dat ik mezelf te kort doe en daar heb ik geen zin in. Ouder worden en wijzer worden en genieten van het moment. Mopperen en ik mag graag mopperen over wat in mijn ogen beter kan en schrijven over waar ik van baal… Uiten en mezelf uiten en ook dat was nieuw. Na 5 jaar schrijven ben ik het meeste wel kwijt.

De ideale samenleving bestaat niet en ook naar de perfecte mens zijn ze nog op zoek 😊 Het ego of is het eco en samen en met elkaar. Als het om de basis gaat kom ik uit bij de indianen en Afrika. Volkeren die niet meer nemen dan nodig en voor wie geld en de economie onbekende begrippen zijn. Winst en verlies en als je niet goed met je omgeving omgaat verlies je. De natuur op 1 en 2 en pas veel later het geld en de hebzucht. De aarde biedt genoeg voor ieders behoefte en veel te weinig voor ieders hebzucht.

Mijn eigen basis en zware tijden gekend en weten dat ik niet alles meer aan kan. Leven en de basis het belangrijkste vinden. Eten en drinken en een huisje en niet veel meer willen. Een uitkering en ook niet veel meer kunnen en dat is het minst belangrijke. Nietsdoen en streven naar niets doen en genieten van het niets doen en herstel natuurlijk. Sociaal en een praatje en niet veel meer willen. Het geld, werk,  de economie en nog veel meer niet belangrijk meer vinden 😊

Het inloophuis en ouderwetse prijzen en ook voor mensen met een uitkering te betalen. Lotgenoten en delen en zo heb ik ook behoefte aan praten en sociaal contact. Beperkingen en die heb ik ook en beperkingen kunnen ook kansen worden.

Het grote en het kleine en ik kan de wereld zo groot of zo klein maken als ik zelf wil. De tv en een blik op het grote en de wereld om me heen en het kleine. Het kleine eren en af en toe mopperen op het grote. Genieten van de liefde en het samenleven, het opa zijn en mopperen op alles wat ik als gekte ervaar. Af en toe de gekte de gekte laten en kiezen voor niets.

Weten dat het ooit weer anders moet en we weer moeten of is het mogen kiezen voor de natuur en dat de mens moet of is het mag vechten om te overleven en dan zijn geld, werk, hebzucht en economie niet belangrijk meer. Ooit zal het anders zijn of is het anders moeten. En ik kan alleen maar laten zien dat het ook anders kan en meer ook niet..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten