Pagina's

dinsdag 8 augustus 2017

Zou het zonder geld kunnen

Opgroeien zonder geld en alles is vanzelfsprekend. Het eten staat elke dag om 5 uur op tafel en ook aan brood geen gebrek. Het hoe en wat  en niet weten dat het zonder geld niet gaat. Kind zijn en heel veel weet je nog niet. Dat het niet zonder geld kan bijvoorbeeld. In mijn pubertijd en mijn eerste vakantiebaantje en zelf geld verdienen en wat moet ik ermee 😊
Geld als ruilmiddel en hoe het leven er simpeler door kan worden. Geld verdienen met het poten van aardappelen en je kunt er weer van alles en nog wat anders voor kopen.

Geld en ik hou niet echt van geld. Het verschil in beloningen bijvoorbeeld en waarom moet dat verschil zo groot zijn. Winkeltje spelen en waarom mag de 1 alles en de ander bijna niks. Verschil en hoe zou het zijn zonder geld.
Gewoon werken omdat het nodig en leuk is en niet voor het geld. Iedereen werkt voor niets en iedereen krijgt alles voor niks. Ook onhaalbaar denk ik dan en niet iedereen kan in een villa wonen of in een grote auto rijden. Voor al die villa’s is er geen ruimte en alleen maar Ferrari en Porsche. Tja wat is er dan nog de moeite waard 😊
Bezit en met geld kun je iets voor jezelf kopen. Een eigen huis en nog veel meer. Geld maakt hard werken en slim zijn de moeite waard. Talent en talent kan je rijk maken en je ziet het bijvoorbeeld in het voetbal en in het zakenleven.
Geld en zelf hecht ik niet zoveel waarde aan geld. Genoeg hebben voor wat ik nodig heb en niet veel meer. Een basisinkomen en uitkering en eten en drinken en een beetje meer. Veel is voor mij te duur en ook de behoefte is er niet. Dat laatste maakt het natuurlijk wel een stukje gemakkelijker.
Kapitalisme en de vele verschillen tussen mensen  die dit met zich meebrengt. Ik ben niet echt fan van het kapitalisme en het steeds maar meer en meer willen.

Alternatieven en of het communisme nu het ideale en een goed alternatief is ? Geen bezit en geen verschil en alles wordt door de staat geregeld. Beter.. Ik  zie een mengvorm tussen die twee als het ideale systeem. Een evolutie als het gaat om het kapitalisme en een evolutie als het gaat om alles in handen van de staat.
Minder verschillen als het gaat om arm en rijk en zo nog veel meer voordelen. Perfectie en perfectie bestaat natuurlijk niet als het om het systeem gaat.
Geld is de smeerolie voor het systeem en hoe minder geld natuurlijk niet het streven is…
Meer zijn als iets waar men geld aan kan verdienen. Mens zijn is meer dan geld verdienen en natuurlijk weer uitgeven. Geld als onderdeel van en niet op nummer 1 maar op nummer 4 of 5.

Geld en zonder zou het misschien wel een puinhoop worden. Zonder hebben we het in ons land ook nog niet geprobeerd. Of kan zonder gewoonweg niet…

Voorbeelden en testen en ik denk even aan een basisinkomen en gratis geld voor wie niet zoveel wil.. Genoeg kunnen hebben aan bed, bad en brood en geen behoefte hebben aan meer…

Naast een minimum een maximum als het gaat om het hebben en verdienen van geld zou al veel kunnen veranderen.
En ik blijf dromen over evolutie. Een evolutie binnen het kapitalisme en ik ben bang dat dat altijd een droom zal blijven. Gelukkig laten velen nu al zien dat het wel kan en dat het ‘anders doen’  ook werkt en kan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten