Pagina's

zondag 27 augustus 2017

Goede doelen wandeltocht vanuit Valthe

De wandelclub is een aantal jaren gevraagd om een wandeltocht te organiseren vanuit Valthe. Tegelijkertijd is er een fietstocht tussen Valthe en Groningen en terug en de opbrengst gaat naar het goede doel.

Dit jaar loop ik voor het eerst mee. Vanmorgen (27 augustus) om half acht opgestaan en na koffie en een broodje op de fiets naar Valthe. Had al even gekeken op het internet hoe ik het beste kan fietsen. Het is een km of 12 en via  Emmermeer en dan het bos in en na een km of vier een stukje naar rechts en daar ligt dan het sportpark. Om  half tien kom ik aan op het sportpark.  Er staat een zanginstallatie klaar en veel reclame ook voor het goede doel natuurlijk. Meewandelen kost voor leden van de wandelbond 5 euro en dat kan ik nog wel missen. Op vertoon van je inschrijfbewijs kun je een kopje koffie of thee halen en dat sla ik even over.
Prachtig wandelweer en dat blijft vandaag ook zo. Na de start het veld in. Bieten en aardappelvelden en een zonnetje. Wat wil je dan nog meer. De eerste 8 km zijn afwisselend en  we delen de route met de 5, 10 en 20 km wandelaars dus druk en wat is druk. Hou van stilte en met meerdere wandelaars is het minder stil. 
Richting Klijndijk en bij camping ‘de fruithof’ is het tijd voor rust. Na een stempel zoek ik even een rustig plekje in de schaduw voor water en een broodje. Ik heb het bij me. Even een berichtje naar het thuisfront en twitter en facebook bijwerken. Ook ik ga met de tijd mee 😊
Hierna over de camping en het bos in en dat blijft ook zo. De laatste 7 km gaan door het valtherbos. Ben wel blij dat het bepijld is. Anders zou ik zo verdwalen. Loop 1 keertje verkeerd en zit dan op de 20 km route. Gewoon blijven doorlopen en na een stukje gaat het weer samen met de 15 km. 
Het fietspad vanuit Emmen  richting Valthe gaat ook door dit bos en we kruizen het een aantal keren. Ook komen wel langs het onderduikershol. Een monument en een stukje geschiedenis. 
De helft bos en de helft door het veld. Het laat wel zien wat deze omgeving te bieden heeft. De aardappelen, de bieten en weinig mais en het Valtherbos. Ook nog een paar hunebedden onderweg. Perfect wandelweer. Stilte en ook dat kom ik tegen. Stemmen van andere wandelaars hoor ik af en toe wel en geen verkeerslawaai.
Om 13.00 uur kom ik weer bij start en finish en ook de eerste wielrenners zijn inmiddels binnen. Een Nederlandstalige zanger doet zijn ding en er heerst een leuk sfeertje. Mijn startbewijs ingeleverd en ik krijg nog een aandenken in de vorm van een bandje. Even mijn overgebleven brood op eten en wat water en weer op fietse richting huis.
Om 13.45 uur ben ik in Emmen en even pauze op het muurtje bij het station en verder naar huis. Echt moe ben ik niet en inspanning kan ook energie geven en zorgt ook voor ontspanning. Heb alweer zin in een volgende wandeling 😊
Even een verslag schrijven en verder ben ik niet van plan vandaag nog veel te doen. Mijn lief kookt en doet de afwas en dat scheelt 😊

Geen opmerkingen:

Een reactie posten