Pagina's

vrijdag 4 augustus 2017

genderneutraal

Geen verschil maken tussen mannen en vrouwen. Als het gaat om werk, als het gaat om opvoeding, als het gaat om aanspreken en nog veel meer. De betekenis van genderneutraal en net even gezocht en kon geen betere definitie vinden.
In het nieuws en de Nederlandse Spoorwegen gaan hun omroepberichten aanpassen. Geen Dames en Heren meer maar reizigers. Geen verschil meer maken tussen man en vrouw zijn. Er zijn mensen die zich geen man en geen vrouw voelen en zich beledigd kunnen voelen door dames en heren. Het is maar een kleine minderheid die zich niet aangesproken voelt door dames en heren.
Nog meer in het nieuws en gender neutrale toiletten. Een man, een vrouw en voor wie zich geen man of vrouw voelt. Dus neutraal is. Ik zie een afbeelding van een man, een vrouw en iemand die half man en half vrouw is. Een minderheid die ook serieus genomen wil worden.

Het paspoort en een m of een v en men wil dit weghalen en niets aangeven dus het geslacht niet meer in het paspoort. Zelf ben ik een man en ik twijfel niet 😊 en ik schaam me er ook niet voor. Voor mij hoeft dit gender neutrale gedoe niet altijd. Man of vrouw zijn en een kleine minderheid die geen man of geen vrouw kan zijn.
Mensen en we zijn allemaal mensen. Dat is dan ook wel weer zo en je hebt mannen, vrouwen, jongens en meisjes en nog veel meer natuurlijk. Reiziger of dames en heren en we zijn allemaal reizigers. Maakt me dus soms niet zoveel uit. Of men mij nu een reiziger vindt of dat ik een man ben.

Grenzen en grenzen zijn voor mij wel belangrijk. Het toilet in mijn huis is voor iedereen. En dat vind ik dan wel normaal. Het toilet en onderscheid maken tussen man en vrouw en ik denk even aan de gewoonte van dames om samen even naar het toilet te gaan. Vroeger in de discotheek en hoe vaak de meisjes zich even terugtrokken op het toilet. Voor de jongens anders en veel meer dan om te plassen werd het toilet niet gebruikt. En nu dus anders en anders hoeft natuurlijk niet altijd verkeerd of goed te zijn.
Gender neutraal en de mannen en vrouwen beroepen, de verschillen in beloning en hoe de verschillen steeds kleiner worden. De sport en het verschil tussen mannen en vrouwen is veel duidelijker of krijgen we straks ook gender neutrale sport 😊

Man zijn en voor het eerst noemt iemand je meneer. Ook leuk en ik wordt graag gezien of aangesproken als meneer. Man zijn en zittend plassen om het gespetter te voorkomen 😊 Gender neutraal en we gaan allemaal zitten en zo nog veel meer
Mens zijn en de onderverdeling tussen bijvoorbeeld mannen en vrouwen schept ook duidelijkheid en ik ben dus geen voorstander van dit gedoe. Een minderheid die gaat bepalen hoe we moeten worden aangesproken en meer.

Denk even aan vele andere problemen in onze samenleving en hoe zou het zijn dat niet de mening van de meerderheid het belangrijkste is en dat dus de mening van een kleine minderheid als leidend moet worden gezien. Politiek bijvoorbeeld en niet de grootste partij  maar de kleinste partij bepaalt de koers 😊      Lijkt me wel grappig….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten