Pagina's

dinsdag 22 augustus 2017

een 10!

Opgroeien en de school. Kennis en wat men je wil leren. Rekenen, taal en schrijven en aardrijkskunde, geschiedenis en biologie. Leren en wat je als mens moet weten. Op weg naar volwassenheid. De middelbare school en ontdekken dat je niet in alle vakken even goed bent. Sterk en zwakke vakken en een richting kiezen. Kiezen begint al op de lagere school en heb je een technische aanleg dan kun je naar de lts en verder en anderen gingen naar de mavo of havo en verder.
Voor mij lang geleden en of ik nu nog blij ben met de keuzes die ik toen mocht maken 😊 Iets meer begeleiding en meer sturing als het gaan om keuzes en begeleiding bij het leven. Mensen die voor mij het verschil hadden kunnen zijn, waren er niet. Tja achteraf kun je een koe in de kont kijken. Heb dus even geen zin om er verder op in te gaan.

Het leven en ook dan kun je jezelf tegenkomen. Ontdekken wat je sterke en zwakke punten zijn. Ergens slecht in durven zijn om er beter door te worden en ook dat werkt niet altijd.’
Een 10 als het gaat om schrijven geef ik mezelf wel. Als het gaat om het sociale gebeuren. Dan kom ik uit bij een sociale fobie en het vermogen in alle omstandigheden en bij iedereen mezelf te kunnen zijn. Tja daar ben ik niet goed in. Balen heb ik er weleens van gedaan en hulp zoeken en manieren proberen te vinden om daar sterker in te worden.
Loslaten is dan ook een manier. Kiezen voor minder en minder.  Verkeerd begrepen worden of een ander ziet het niet als een beperking en denkt dat je ervoor kiest. En zo is een ander net als ik niet perfect 😊
Last en echt last heb ik er niet meer van. Ook dat kun je loslaten noemen. Weten dat het soms wel lukt en soms niet en het hoeft natuurlijk niet altijd aan mezelf te liggen. Ook de ander kan er een negatieve rol inhebben.
Een 10 en wil ik wel overal goed in zijn. Lijkt me ook saai. Niets meer te wensen en in alles goed zijn. Soms past iets niet bij je en soms wel.
Zwak of moet ik het minder sterk noemen. Is wel iets vriendelijker en minder oordelend. Weten dat ik niet overal even goed in ben. Het is gelukkig wel veel beter geworden.

Leven en ouder worden en keuzes kunnen maken. Ook iets wat je moet leren. Keuzes maken en weten dat ik het niet iedereen naar de zin  kan maken. Ook weten dat ik ook sterke kanten heb. Ook veel meer waard dan…
En bestaat niet perfect zijn eigenlijk wel. Goede en minder goede eigenschappen en ook dat probeer ik los te laten. Wetende dat streven naar perfectie ook fout kan zijn. Eigenschappen en zo heeft iedereen zijn eigen unieke eigenschappen en dan wil ik wat minder gaan denken in wat in mijn ogen een goede en slechte eigenschap kan zijn.

Erven en zo erf je vele eigenschappen van je ouders en ook opvoeding speelt daar een rol in. En dan het systeem en bijvoorbeeld het calvinisme. Om maar 1 van de minder leuke eigenschappen van het systeem te noemen.
Ik ben uniek net als een ander of niet natuurlijk 😊 en dat hoeft natuurlijk niet perfect te zijn 😊


Geen opmerkingen:

Een reactie posten