Pagina's

dinsdag 15 augustus 2017

code geel of is het code rood :-)

Vandaag was het weer zover. Code geel en kans op zwaar onweer en regen. Buiten zijn zal geen pretje zijn. Vanmiddag wandelen en buienradar voorspelde regen dus gingen we niet wandelen maar even wat anders doen. Wachten en alles wat we kregen was geen regen.
Codes en de laatste jaren de trend. Al heel snel code geel. Een waarschuwingssysteem. En het krijgt minder en minder waarde. Code geel en een goede reden om zonder regenjas de deur uit te gaan 😊

Waarde en hoe serieus neem ik dit nog. Buiten kijken en een blik op de lucht en dan zie ik vanzelf of het gaat regenen.
Code rood lijkt me ook wel leuk om mee te maken. Alleen de weg op als het niet anders kan. Op fietse en dan vechten met de elementen. Doet me denken aan die horrorwinter die men een aantal jaren geleden voorspelde. Alle automobilisten kochten massaal winterbanden en de horrorwinter kwam niet.
De noodtoestand en terreurdreiging. Code rood en er kan een bom afgaan. Kan en de kans blijft natuurlijk klein of is het groot 😊 Tot nu toe nog geen terreuraanslag in ons land en het kan morgen zo gebeuren. Om nu thuis te blijven zitten. Dat gaat me dan ook weer te ver.
Hoe ging het vroeger denk ik dan. Nog geen codes en geen waarschuwingen. Is het klimaat zo verandert dat we nu met codes moeten gaan werken? En hoe serieus neem ik code geel nog. Ik kan er eigenlijk alleen nog maar om lachen. Vandaag dus weer code geel en de hele middag droog en in de verte een beetje gedonder.

Even wat anders en de aarde warmt op. Er is geen weg terug mee of we moeten massaal anders gaan leven en het anders gaan doen. Niet alleen in ons land maar wereldwijd. Code rood zogezegd. Las iets over het zelf herstellend vermogen van de aarde en alles wat erop leeft. Je best doen en zuinig zijn als het gaat om wat je van de aarde neemt  en genoeg nemen met genoeg..
Zelf herstellend vermogen en ben benieuwd of dit gaat werken. Zolang het blijft gaan om meer en meer zal het nog wel even duren voor dat het zelf herstellend vermogen zijn werk gaat doen.  

Code groen, oranje of rood en ik denk even aan het verkeerslicht bij ons in de wijk. Groen betekent veilig en oranje betekent opschieten met oversteken en stoppen als het kan en rood betekent stop. Oranje en ik denk dat het nu in vele opzichten code oranje is. 
Het nieuws en wat vertelt men ons en wat vertelt men ons niet. Het nieuws volgen en willen geloven dat het nog niet te laat is. Anderen brengen ander nieuws en noemen het te laat en een weg terug is er niet meer. Ik ben er ook van overtuigd dat er meer aan de hand is dan men ons vertelt. De waarheid en wie zit er op de waarheid te wachten… Ben niet zo van al die complottheorieën. Kom het weleens tegen. Een geheim plan en wat dat geheime plan is weet niemand 😊

Gewoon mijn best blijven doen en miljarden mensen op deze aarde en 1 van hen mag ik zijn. Het verschil kunnen zijn en het verschil kunnen zijn in het klein is genoeg en kiezen voor …..en verder zie ik wel 😊

Geen opmerkingen:

Een reactie posten