Pagina's

zondag 23 juli 2017

zomertijd


De zomer is nu iets meer dan 1 maand oud en de schoolvakanties zijn begonnen. Afgelopen week al wat rustiger in de wijk en de komende weken wordt het nog rustiger. Veel middelbare scholen en veel scholieren. Komende weken zijn die scholen dicht. Rustiger in de supermarkt en geen scholieren met wie ik het voetpad mag delen.
Vakantietijd en ik denk even terug aan de tijd dat ik zelf nog naar school ging en de zomervakantie. Buiten zijn en spelen. Bleekneusje en die lange zomervakantie in een vakantiekolonie. Leren eten met mes en vork en het Nederlands. Na die vakantie sprak ik keurig Nederlands en daarvoor het dialect. Invloed en hoe die vakantie nog steeds invloed op mijn leven heeft.

De tienertijd en op vakantie bij mijn zus in de mooie achterhoek. Afgelopen week op facebook nog een foto gedeeld uit die tijd 😊 Mooie weken en genieten van de vakantietijd.
Hoe jarenlang de zomer geen rol speelde in mijn leven en ik niet echt leefde. Leven doe je altijd natuurlijk maar slechte tijden en hoe dit invloed heeft op het beleven van de zomer.

De laatste paar jaren kan ik weer beleven en zie ik weer  het vele licht in de zomer en hoe vaak ik buiten te vinden ben. Genieten van de zomer en de hogere temperaturen en het licht natuurlijk. Tijden en ik ben vaak even weer een tiener en genieten van…
Vakantie en als je niet kunt werken heb je altijd vakantie. Toch beleef ik dit niet altijd zo. Heb mijn bezigheden en mijn leven. Tijd en velen hebben een gebrek aan tijd. Druk en werken en altijd druk en altijd wel wat te doen. Mijn leven ziet er dus iets anders uit en echt druk heb ik het niet. Tijd genoeg voor de dingen die ik wil doen.
Tijd om alles een plekje te geven en te verwerken. Ook zomer. Het licht en de invloeden van het licht. Ik hou van alle jaargetijden en nu toch het meest van de zomer. Geen tv en geen en buiten zijn.
Mijn jeugd en hoe je door op te groeien en ouder te worden kunt veranderen en hoe je weer terug kunt keren naar de tijden van jong zijn en alles op dezelfde manier maar toch iets anders kunt beleven. Grappig hoe leuk het is de tijd te hebben, de tijd te hebben na te denken over en de tijd te hebben om weer te beleven.

Vakantie en drie weken vakantie. Voor velen de werkelijkheid en op stap en op reis naar waar het anders is en op reis naar de zon. De koffers inpakken en de kinderen achterin. Hoe anders en hoe hetzelfde het is dan vroeger. Vakantie en uitrusten van het drukke leven en vakantie en nog geen rust. Verplicht de caravan achter de auto of verplicht het vliegtuig in. Velen zien dit natuurlijk anders en ook dat is goed.
De vooruitgang en hoe sommige dingen nooit veranderen. De zomer en hoe ooit het platteland ervoor zorgde dat de kinderen in de zomer 6 weken vrij hadden. Om te helpen bij de oogst en op het land. Hoe dit nu niet meer hoeft en de kinderen nu  echt 6 weken vrij zijn. Kinderarbeid is nu verboden behalve het leren dan😊

Komende week komt onze kleinzoon voor het eerst zonder moeder bij ons logeren en hoe we er voor hem een feestje van willen maken. Ook dat is dan zomer en hoe ik me hierop kan verheugen 😊
Vakantietijd en ik wens tot slot een ieder een leuke vakantie met veel rust en ontspanning en bedenk: “er is meer dan werken, geld verdienen en weer uitgeven…”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten