Pagina's

vrijdag 14 juli 2017

keuzestressVanmorgen even naar de Aldi voor boodschappen. Melk, kaas en meer en ze hebben maar 1 merk melk en 1 merk kaas. Als het om kaas gaat nog de keuze tussen jong, jong belegen en oud. Simpel en doeltreffend. Hoe anders is het bij bijvoorbeeld de Jumbo en bijvoorbeeld de melk. 6 merken en ook de keuze tussen volle, half-volle en magere. Denk even terug naar eerder deze week en iemand vertelde me een leuke stukje over cabaret. En die cabaretier benoemt de gekte als het om het kopen van een pak melk gaat en dan heb je ook nog sojamelk en dat komt niet eens uit de koe.

Keuzes en welk merk kies je. Even wat rondgevraagd in mijn kennissenkring en de meerderheid kiest de goedkoopste. Een uitkering en dan kies je automatisch wat goedkoop is. Zelf vind ik het bij bijvoorbeeld de Jumbo lastig kiezen. Gele vla en wat smaakt dan het meest naar gele vla. De goedkoopste kan ook duurkoop zijn en dan de kleine lettertjes op het pak en ik lees ze nooit 😊

Denk aan mijn jeugd en hoe gemakkelijk het toen was. Geen keuze en geen keuzestress en simpel. Paprika chips of naturel en meer keuzes waren er niet. Kippesoep of is het kippensoep, en tomatensoep en groentesoep en in de winter Snert. Overzichtelijk en simpel en in de zomer de boontjes uit eigen tuin en de overvloed.
Reclamefolders en ze vallen hier ook op de mat. Mijn lief vindt het leuk om de verschillende aanbiedingen te zien en te halen. Scheelt geld en dat is alleen maar goed. Zelf kijk ik geen enkele folder in. Geen zin meer in.
Ben dus geen fan van al die keuze en de meeste supermarkten zijn me veel te groot en die vele keuze is niet mijn wens.

Keuzestress en ik denk even aan al die overvloed in deze tijd. Een studie maken van bijvoorbeeld nieuwe fietsen. Heb weleens zin in een nieuwe fiets. Niet echt nodig maar gewoon zin. Kijk dan rond op het internet en dan zie ik door de bomen het bos niet meer. Mijn huidige fiets gekocht bij een plaatselijke winkel en die had de keuze uit twee merken. En dat is gemakkelijk kiezen 😊 Blijf voorlopig nog even op mijn oude fiets fietsen.

Marktwerking en hoe ingewikkeld marktwerking alles maakt. Gas en de vele aanbieders en de goedkoopste en de vele verschillen als het gaat om de voorwaarden. Een website en je voert de gegevens in en de goedkoopste komt automatisch in beeld en zo simpel is het vaak niet. Minimum verbruik en dan nog grijs en groen gas. Verlang terug naar vroeger en de tijd dat je niet hoefde te studeren op de prijzen. Marktwerking en alles wordt er duurder door en het is natuurlijk ook goed voor de werkgelegenheid.
Ziek zijn en een dokter nodig hebben en de vele ziekenhuizen en de kwaliteit van de zorg. Ook niet echt leuk meer.

Keuzestress dus en ik hou het graag simpel. Eten en drinken en de vertrouwde merken en de meeste boodschappen doet mijn lief. Verder ben ik niet veel nodig en dat scheelt als het om keuzestress gaat. Kopen in de winkel en vertrouwde winkels. Maar ja al die grote ketens en de echte zelfstandige winkelier. Dat is dan weer zoeken.

Tijden van overvloed en van alles is meer dan genoeg en misschien wel te veel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten