Pagina's

donderdag 20 juli 2017

Het perfecte (besturings)systeem bestaat nietDe computer en software en windows. Het besturingssysteem van vele computers en perfect is het niet. Ik denk even aan al die updates en de kwaadwilligen die steeds weer opnieuw fouten vinden. Ze maken hier steeds weer gebruik van. Fouten en ik las afgelopen week over de vele fouten die er in programma’s zitten. Het lijkt onmogelijk te zijn een programma voor de computer te schrijven zonder fouten.

Onze samenleving en met een beetje goede wil kun je dit ook zien als een soort systeem. Met de politiek als bestuurder. De meerderheid bepaalt wie ons land mag besturen. En dat is in tegenstelling tot de computer niet objectief maar subjectief en heeft alles te maken met meningen. De meerderheid kan het ook fout hebben als je het objectief gaat bekijken en dat is dan weer een ander verhaal 😊

Fouten en de media en elke dag lees je weer hoe beslissingen genomen door de regering weer verkeerd uitpakken. Een weekje tv en het lijkt wel een taak van de tv en de nieuwsprogramma’s om te laten zien dat er verkeerde beslissingen worden of zijn genomen. Het is denk ik 1 van de taken van de kranten en van de tv. Laten zien dat het bestuur van ons land het ook vaak mis heeft en wat voor de 1 goed uitpakt kan voor de ander een ramp zijn. Ik vraag me weleens af of het besturen van een land ook objectief kan. Ik denk het niet. Sociaal en rechtvaardig en rekening houdend met de zwakste schakel en ook dat is niet objectief maar politiek en een mening geworden.

De democratie en we mogen allemaal meepraten en de meerderheid heeft de macht. En natuurlijk niet te vergeten het geld. Hoe belangrijk het geld voor de meesten is geworden. Consumeren en blijven kopen en kopen. Geld zorgt ervoor dat we bezig blijven en ik zie het ook weleens als smeerolie en we moeten blijven smeren….

Me druk maken om misstanden en om zaken die we in mijn ogen verkeerd zien en doen. Ik heb er meestal niet zoveel zin meer in. Er is meer dan geld en er is meer dan politiek en meer dan ergernissen en zonder kan ook.
Als eenling mag ik kiezen of ik mee wil doen of niet mee wil doen. Of ik de economie het allerbelangrijkste moet vinden. Werken moet. Ook zoiets waar we mee opgroeien en wat volgens de meesten niet anders meer kan. Niet werkenden zijn er ook en 1 van de niet werkenden ben ik. Hierdoor minder geld en verder word ik niet altijd voor vol aangezien.
Niet meer kunnen werken en dat is anders dan niet meer willen. 

Meningen en ook ik heb een mening over van alles en nog wat en het is en blijft maar een mening en ook ik zal het vaak mis hebben. En soms goed natuurlijk
Perfectie en een perfecte samenleving zal er denk ik nooit komen en als je wil is er over alles wel iets negatiefs te zeggen. En ooit zal ik er niet meer zijn en ook dan draait de wereld gewoon door. Geen zin meer hebben in al die negatieve energie en kiezen voor het kleine en dan af en toe even zeuren over wat er in mijn ogen beter kan….

Genieten van het licht en het donker en verder minder en minder. Minder mopperen, minder geld uitgeven, minder tv en minder krant en verder zo om de paar dagen wat woorden en mijn mening met jullie delen. En ook dat wordt ooit minder 😊.

Wetende dat het nooit perfect zal zijn of worden en dan is het kiezen uit het minste van de kwaden 😊.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten