Pagina's

dinsdag 13 juni 2017

over rommel en rotzooi


Vanmorgen even lopend naar de winkel en ik kom langs een paar middelbare scholen. Brood meenemen doen ze niet en tussendoor ook even naar de plaatselijke supermarkt voor wat lekkers. In een papieren of plastic zak of chips en fris. Van prullenbakken hebben ze nog nooit gehoord en dat zie ik dan terug. Veel afval langs de kant van de weg.

De gemeente heeft hier iets op bedacht en laat enkele uitkeringsgerechtigden deze rommel opruimen. Als tegenprestatie voor hun uitkering. Een dagtaak en er zijn plekjes waar ze niet aan toekomen. De grasmachine maakt er kleine en piepkleine stukjes van. Een soep en dat doet me even denken aan de plastic soep in de oceaan en het vele plastic wat wereldwijd zo in de natuur wordt gedumpt. Niet afbreekbaar en een probleem voor de dieren levend in de oceaan.

Ik snap ook niet dat men zo onverschillig kan zijn en die verpakkingen zomaar naast de weg gooit. Prullenbakken staan er ook wel en een enkeling gooit het netjes in de prullenbak. De meesten vinden dat weer te lastig en te veel werk.

Heb wel eens zin gehad me te melden bij die organisatie die er in mijn wijk voor zorgt dat die rommel weer wordt opgeruimd. Een oud collega, ook in de WAO doet dit ook voor een aantal uren in de week. Ik heb eigenlijk al genoeg te doen 😊

Rommel en ik denk even aan die vele rommel te koop bij winkels als the action en wat we met zijn allen graag kopen. Mijn lief komt wel eens bij de plaatselijke kringloop en ze ziet artikelen door anderen gekocht bij the action en weer gegeven aan de kringloop. Duurder dan bij the action. Hergebruik en daar is niets mis mee en iets wat je niet meer bevalt kun je proberen te verkopen of je geeft het weg voor verkoop bij de kringloop.

De vele rommelmarkten en ook daar is een markt voor. We zijn gek op rommel en wat voor de 1 rommel is kan voor een ander veel waarde hebben . De zomer en in Emmen de vlindermarkten. Een combinatie van rommel en braderie en duizenden mensen komen er op af. In het verleden kocht ik nog weleens tweedehands elpees en ook dat doe ik niet meer. Muziek is voor mij meestal verleden tijd en verder heb ik ook niets nodig 😊

Tweedehands kan leuker zijn dan nieuw en vaak goedkoper en afdingen doet men dan ook graag.

Kopen en verkopen en tegen een voordeeltje zeggen we geen nee. De economie en hoe belangrijk kopen en verkopen is. Voor mij niet zo belangrijk meer. Kleding en eten en drinken en de kleding helemaal afdragen en dan iets nieuws. Af en toe een ijsje en meer ook niet.

De meest waardevolle zaken in het leven zijn gratis en niet te koop. De liefde, de zon, de maan en de sterren en zo nog veel meer.

Ach rommel en hoe gek we met zijn allen zijn op in mijn ogen rommel en gelukkig denkt niet iedereen zoals ik. Dan zouden er geen rommelmarkten meer zijn en kunnen winkels als the action en de vele kringloopbedrijven hun deuren wel sluiten 😊

Geen opmerkingen:

Een reactie posten