Pagina's

zaterdag 24 juni 2017

onverzadigbaarEen man gaat voor het eerst sinds jaren weer een keertje naar de supermarkt. Hij krijgt een boodschappenlijstje mee en schrikt. Wel 6 soorten macaroni en welke bedoelt zijn lief. Gele vla is ook niet simpel meer. Het aanbod is overweldigend geworden. Zelf kom ik bijna elke week wel een paar keer in de supermarkt en neem alleen mee wat ik nodig heb. Ik zie het als gekte. Driekwart van het eten en drinken in die supermarkt ben ik niet nodig. Chips en twee soorten kunnen genoeg zijn en die hele rij chips sla ik iedere keer weer over en zo nog veel meer.
Vraag en aanbod en wat was er eerder. De vraag of het aanbod. Stel me weleens voor dat iedereen alleen maar meeneemt wat hij echt nodig is en dan kan die supermarkt weer vele malen kleiner. Terug in de tijd en opnieuw beginnen en ook dat is onmogelijk. We moeten verder…
Onverzadigbaar is de mens en meer is beter en genoeg bestaat niet. Dit zie ik in deze tijd heel duidelijk. Een fiets kopen en welke kies ik. Ik zie door de bomen het bos niet meer. Het geld en kies ik een a b of c fiets en kwaliteit blijft belangrijk. Blijf nog maar een tijdje op mijn oude fiets fietsen😊
Geld en de lonen kunnen weer omhoog. Waarom? De meesten kunnen al meer kopen dan wat ze echt nodig zijn en hebben.
Las gisteren een artikel over ontspullen en de vele onnodige spulletjes die we hebben. Weg ermee en patronen doorbreken en niets meer kopen. Mijn lief zegt ook weleens dat ze teveel heeft en eerst iets weg moet doen voordat ze iets nieuws kan kopen. Zelf ben ik gestopt met het kopen van spulletjes. Nog geen zin gehad om al die overbodige rommel op te ruimen. Komt nog wel denk ik dan.
Geld en hoe leuk het kan zijn om spulletjes gewoon weg te geven. Als je genoeg hebt kan dat. De kringloop of gewoon weggeven via het internet in een weggeefhoek. Iemand anders blij maken en hoe leuk dat kan zijn.
Komt er ooit een eind aan de hebzucht van de mens. Kan het ook anders en zonder geld en meer en met genoeg is genoeg. Een andere samenleving waarin niet het onverzadigbare centraal staat en we weer meer voor elkaar doen zonder er direct beter van te willen worden. De minderheid en ik zie vele leuke voorbeelden van mensen die het anders willen en nog belangrijker het anders doen.
Voor wie genoeg meer dan genoeg is. Die een loonsverhoging weigeren en die alles wat ze niet meer nodig hebben gewoon weggeven. Zelf stijgt mijn uitkering al jaren niet meer. De prijzen omhoog en af en toe krijg ik er een beetje bij. Kopen en kopen doe ik niet zoveel meer. Tevreden zijn met en met wat ik heb en genoeg is genoeg. Opruimen en maar weer eens wat weggeven en ruimte maken voor iets anders of voor niets.
De meerderheid blijft echter onverzadigbaar en wil alleen maar meer. Eigenschappen en evolutie en het wordt in mijn ogen alleen maar erger. Generatie op generatie en een nieuwe generatie wil alleen maar weer meer. Op een dag zullen we er genoeg van hebben en is genoeg meer dan genoeg en tot die tijd blijf ik maar gewoon het goede voorbeeld geven 😊 En erover schrijven 😊

Geen opmerkingen:

Een reactie posten