Pagina's

maandag 26 juni 2017

Geen zin meer hebben in

Pas als je loslaat wat niet bij je past, schep je ruimte voor jezelf !!

Mijn eerste pilsje dronk ik denk ik 41 jaar geleden. Een hele lange tijd geleden en vond ik dat pilsje lekker? Of vond ik de eerste nooit lekker en begon het lekker vinden bij de tweede of derde… Bier en ik heb er veel te veel gedronken. Of moet ik het zuipen noemen. Slechte tijden genoeg gekend en de rol van het bier was groot en te groot!!
41 jaar geleden en nu  drink ik sinds 1 jaar of is het 2 geen bier meer. Geen alcohol en ik vind water vele malen lekkerder. Peuter zijn en hoe lekker men water dan vindt. En ouders die dit niks vinden en er gauw een smaakje door doen. De basis en hoe lekker drinkwater kan zijn.
Bier en ik heb er niets meer mee en de vraag blijft of ik het ooit lekker heb gevonden 😊. Bier is eeuwen geleden uitgevonden en was in sommige periodes beter dan water. De kwaliteit van het huidige drinkwater is vele malen beter dan eeuwen geleden. In sommige delen van de wereld is dit anders en is de kwaliteit ronduit slecht.  Bier en het belangrijkste bestanddeel blijft water en dan natuurlijk de alcohol. Alcohol en medicijnen en de combinatie met sommige medicijnen en de effecten…. De menselijke geest en bier geest verrijkend noemen en dan de goede sfeer. Ga maar eens nuchter naar een feestje waar iedereen onder invloed is van alcohol en je ziet de slechte sfeer. En bier is geestdodend en zorgt voor een bepaalde kijk op de wereld en je omgeving. Zonder bier ben ik alles veel leuker gaan vinden.
Ook het effect van bier op je stemming en al die blues die het bij mij veroorzaakte. Ik verlang er niet naar terug.
Een pilsje voor de gezelligheid of omdat het lekker is en daar is niks mis mee. Soms is het niet gezellig en niet lekker en dan kun je beter een flesje water nemen 😊
Muziek en de rol van muziek in mijn leven. Muziek luisteren en bier drinken en hoe dit bij elkaar kan horen. Nuchter en dan muziek. Muziek en cd’s en platen genoeg in de kast en ook geen zin meer. De mooiste muziek hoor ik in de natuur en de vogeltjes en verder is stilte nog mooier. De laatste twee cd’s die ik heb gekocht staan nog in het plastic in de kast en nog geen zin gehad om ze te beluisteren.
De walkman en hoe ik jarenlang met een walkman op door Emmen fietste. Niets zien en niets willen horen en de verdoving natuurlijk en hoe leuk het nu is zonder muziek en zonder de walkman. Het horen van de vogeltjes en de geluiden voortgebracht door de mens.
Normaal en met bier doordrenkte liedjes en hoe ik er geen zin meer in heb. Geëindigd bij lynyrd skynyrd wat ik soms nog wel leuk vind en af en toe nog opzet en ook dat is lang geleden.
Bier en muziek en er geen zin meer in hebben. Ruimte maken voor iets nieuws of voor niets en soms vraag ik me weleens af hoe mijn leven was verlopen zonder bier en muziek. Te lang bij stilstaan en daar heb ik ook geen zin in. Het ging zoals het ging en het mag en kan nu anders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten