Pagina's

zondag 18 juni 2017

foutenFout: iets dat niet juist is

Fouten maken en ieder mens maakt fouten. Beslissingen die goed lijken en later fout blijken te zijn. Het stikt van de fouten. Denk even aan de politiek en al die fouten die ze maken. Een blik op de toekomst en handelen ernaar en hoe vaak die blik op de toekomst niet klopt. Statistieken en hoe vaak ze een beeld kunnen geven van het huidige leven in ons land en hoe slecht ze een beeld geven van het leven in ons land in de toekomst.
Computers en rekenmodellen en hoe vaak ze het mis hebben. Regeren is vooruitzien en soms is de toekomst nog steeds onvoorspelbaar dus moeilijk te voorspellen
Fouten en hoe fouten het leven kunnen bepalen. Geen winters meer en alles aanpassen aan het feit ‘geen winters meer’ en dan slaat de natuur toe en opeens een winter en iedereen in paniek. De klimaatverandering en voorspellingen en wat betekent dat voor de generaties na ons en zo nog veel meer voorspellingen.
Het internet en het internet der dingen en apparaten gaan zelf beslissen en mogen zelf beslissingen nemen en kunnen ze het beter dan de mens? De mens ontwerpt ze en programmeert ze en fouten zijn zo gemaakt
Fouten en fouten toegeven en leren van je fouten. Ook iets wat je niet zo vaak ziet. Toegeven dat je het fout hebt en de ander het beter weet. Al die fouten die ik tot nu toe heb gemaakt en blij word ik er niet van.
Wijsheid en wijsheid komt met de jaren en je mag fouten maken en je moet er van leren. Dat laatste is niet altijd zo. Niet iedereen is in staat van zijn fouten te leren. Zit dit in de genen of hoort dit bij de imperfectie van de mens? Steeds weer dezelfde fouten maken en steeds weer in dezelfde kuil stappen. Als het kalf verdronken is dempt men de put….
Leuk is het wel om terug te kijken en om te zien hoe mijn leven is veranderd. Wetende dat ik sommige fouten nooit meer zal maken 😊. Fouten die gevolgen kunnen hebben voor het leven van vele mensen en fouten die alleen maar gevolgen hebben voor mezelf.
Verantwoordelijkheid en je verantwoordelijk voelen en anderen toch maar gewoon fouten laten maken. Om te leren en om te leven.
Wie leeft maakt fouten en vergissen is menselijk. Belangrijk vind ik zelf dat ik mag blijven denken en mezelf mag blijven. Go with the flow en voor velen is het leven niet meer dan dat.
Denken en ontwikkeling en jezelf ontwikkelen door te leren van je fouten. Adviezen opvolgen en ook foute adviezen opvolgen. De ander weet het beter en in hoeverre geeft die ander later de fouten toe die hij heeft gemaakt…
Fouten toegeven blijft lastig en ieder mens vindt zichzelf soms perfect en vind dat hij/zij het niet fout kan hebben of doen. Het besef van het niet perfect zijn kan ook met de jaren komen en soms helemaal niet.
Soms ben ik te hard voor mezelf en zoek ik de fout alleen maar bij mezelf voordat ik naar een ander kijk en ook dat is leren.
Vergissen is en blijft menselijk en dat vergeet ik dan weer….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten