Pagina's

dinsdag 20 juni 2017

de langste dagWoensdag 21 juni is het weer tijd voor de langste dag. 16 uur en 46 minuten licht en dus nog geen 8 uurtjes donker. Hoe noordelijker je komt hoe langer licht en op de noordpool wordt het die dag niet donker.
21 juni en tevens het begin van de zomer. Mooi weer hebben we al genoeg gehad en de eerste 25 graden dagen liggen al achter ons. Ook de 30 graden grens hebben we op sommige plekjes in ons land al gepasseerd.
Genieten en ik geniet al een aantal jaren weer van het licht en het donker. De zon en het draaien van de aarde en het licht en het donker. De kortste dag en de zon gaat al voor vijfen onder en komt na achten op en dat lijkt nu ver weg.
Zomer en langer licht en meestal ga ik rond elf uur naar bed. Dan is het net een beetje donker en de eerste sterren laten zich zien. Bewust zijn van het licht en de laatste 4 jaar ben ik me weer bewust van het licht
Jarenlang in de duisternis en het licht en het donker zie je niet. Verdoofd en levend in de duisternis. Niet als het gaat om goed en slecht maar gewoon in een roes door het leven gaan. Nu meer ruimte en meer tijd om te genieten van en de verdoving is uitgewerkt. Een lange weg met een goed resultaat.
Alcohol en ook daar heb ik afscheid van genomen. Misschien af en toe nog een pilsje en misschien neem ik morgen wel een pilsje om even met mezelf te proosten op het leven en het licht.
De langste dag en letterlijk de langste dag. Naar bed gaan en het is nog licht en wakker worden en het licht is er alweer. Kind zijn en hoe bijzonder ik het verschil tussen zomer en winter wel niet vond. In de zomer de hele dag buiten spelen en wachten op het donker dat niet komt. Warmte en de zon en de zomer. Hoe graag ik nu nog buiten ben en hoe ik kan genieten van het buiten zijn.
Nietsdoen op een muurtje en kijken naar mensen en hoe druk ze het wel niet hebben met en misschien hebben ze het wel druk met niets doen. En wanneer doe je iets en wanneer doe je niets…
Lange dagen en gisteren vroeg iemand me of ik nog wel genoeg te doen had. Wennen aan niets doen en wennen aan niets en dat kan ook leuk zijn. Stilte in mijn hoofd en af en toe zie ik de wijzers van de klok verspringen en alweer een minuut verder. Dromen en een dromer ben ik wel. Stemmetjes en nu even weer zonder en genieten van de rust in mijn hoofd.
Zomer en mijn vaste rondje en in de avond in de tuin of op een bankje. Wachten tot het licht weer afscheid neemt en plaats maakt voor de nacht. De sterren en de maan en zaterdag weer nieuwe maan en een nacht zonder. De volle maan komt er daarna weer aan.
De natuur en dicht bij de natuur leven en zijn. Geen tv en geen nieuws en het enige nieuws wat nog kan boeien is het weerbericht en komt er regen of niet. En ook dat boeit me niet altijd. Kijk wel naar buiten en regen is maar water en ik word altijd weer droog.

Morgen is het dus weer zover en het is nog nooit zo donker geweest of het wordt wel weer licht. En andersom natuurlijk 😊

Geen opmerkingen:

Een reactie posten